ЮЩЕНКО ПОКЛИЧЕ НАРОД БОРОТИСЯ З "ФАШИСТАМИ"-ПРОВОКАТОРАМИ

Четвер, 15 липня 2004, 14:22
Партія "Українська національна асамблея" Едуарда Коваленка готує 16 липня чергову провокацію проти Віктора Ющенка.

Про це заявили у четвер голова київського штабу "Нашої України" Володимир Бондаренко та заступник керівника центрального штабу Микола Катеринчук.

За даними "Нашої України", для проведення заходу УНА замовлено зал у столичному Будинку вчителя.

Як зазначив Бондаренко, в четвер зранку представник управління внутрішньої політики Київської міськадміністрації Пельченко повідомив йому, що "ніяких звернень і дозволів" щодо акції УНА не було отримано і дано. "Як не було їх 1 травня, і як не було їх 26 червня", - додав депутат.

Катеринчук додав, що, крім з'їзду, "організатори (УНА) планують піший хід з факелами, з викрикуванням антисемітських гасел".

За словами Бондаренка, захід УНА "потрібен для картинки, щоб підтримувати бренд Ющенка, якого підтримують фашисти".

За словами Бондаренка, УНА з її акціями є "один з елементів виборчої кампанії, елементів брудних технологій", котрими модерує "відомий кризовий менеджер".

Як зізнався Катеринчук, у нього складається враження, що влада в розпал виборчої кампанії влаштувала "тендер" між УНА Коваленка і "Братством" Корчинського, хто з них займе місце "потішного війська", спрямованого проти Ющенка.

"Чому Українська національна асамблея може вільно ходити по місту, розмахувати прапорами з фашистською символікою, і на це нема відповідної реакції прокуратури, правозахисних органів?" – запитує Бондаренка.

За його словами, "Нашій Україні" часто не вдається отримати дозволу на "набагато простіші речі", такі як проведення концерту на майдані Незалежності. Як останній приклад було наведено відмову на дозвіл щодо проведення молебну на руїнах Десятинної церкви.

Бондаренка також "дивує реакція деяких антифашистських сил, які в Україні завжди декларували свою різку реакцію на подібного типу речі".

"Сьогодні вони чомусь промовчали – і про 1 травня, і про 26 червня. Я сподіваюсь, що хоча би тепер вони підключаться до нашої боротьби з фашизмом, котрий сьогодні піднімається в Україні", - додав депутат. Як відомо, позов до газети "Сільські вісті" про її закриття було подано саме Антифашистським комітетом.

"Сьогодні двоє людей, які вважаються до Леоніда Даниловича найближчими – це пан Медведчук і пан Янукович – своїми іграми під час виборів можуть привести до скасування того єдиного надбання нині діючого президента", - сказав Бондаренко, маючи на увазі міжнаціональний мир і злагоду.

За повідомленням Катеринчука, ряд лідерів коаліції Ющенка подали депутатські звернення щодо діяльності УНА та вжиття заходів на захист інтересів держави та прав громадян.

Так, Олександр Зінченко направив звернення міністру внутрішніх справ Білоконю, Борис Тарасюк – міністру юстиції Лавриновичу, Роман Безсмертний – голові Служби безпеки Смешку, Юлія Тимошенко – генеральному прокурору Васильєву.

Крім того, голова фракції "Наша Україна" Ющенко звернувся з листом до президента Кучми, а заступник голови Верховної Ради Зінченко – до прем'єра Януковича із вимогою "вжити всіх передбачених законодавством заходів щодо недопущення антиконституційної діяльності, метою якої є розпалювання міжнаціональної вороженечі".

Разом з тим, наголосив Катеринчук, якщо заходів не буде вжито, опозиція звертатиметься до громадян, які "знайдуть форму протидії".

Бондаренко додав, що цим виноситься попередження не лише представникам УНА, а й інших екстремістських організацій, "які можуть потрапити під неконтрольовані дії" антифашистськи налаштованих людей.

"Українська Правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування