Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мирослава Гонгадзе закликає припинити "атракціон для розумововідсталих"

Четвер, 15 липня 2004, 17:46
Мирослава Гонгадзе вважає, що потрібно не просто проводити службове розслідування стеження за Георгієм Гонгадзе з боку міліції, а розглядати причетність МВС до його вбивства..

Про це вона заявила "Українській правді", коментуючи заяву генпрокурора Васильєва, коли він вперше визнав стеження за Георгієм і призначив службове розслідування.

"З точки зору юридичної процедури потрібно проводити не лише службове розслідування, а з'ясовувати це питання в рамках розслідування кримінальної справи про умисне вбивство Гонгадзе і розглядати причетність міліції до цього злочину", – вважає Мирослава.

"Майже рік перебуваючи на посаді, Васильєв володів інформацією про те, що міліція стежила за Георгієм перед зникненням і лише після публікації в "Індепендент" він спромігся запитати МВС у зв'язку з чим проводилось стеження", - сказала вона.

Мирослава Гонгадзе також вважає, що саме через публікації в "Індепендент" Генпрокурор був вимушений офіційно визнати факт стеження за Георгієм.

Вона також розповіла, що має намір самостійно вимагати від МВС пояснень щодо стеження за Георгієм Гонгадзе.

"У пресі зараз з'являються версії, що мовляв президент Кучма, генерал Кравченко та його "орли" не причетні до цього злочину. Але я переконана, якби президент Кучма та його найближче оточення справді не були причетні до викрадення та вбивства Георгія, то злочин би вже давно розкрили", - вважає Мирослава.

Мирослава Гонгадзе також скептично поставилася до версії газети "Сегодня", що її чоловіка вбили на замовлення політичної сили під записи Мельниченка. "Давайте нарешті припинимо цей атракціон для розумововідсталих", - закликала вона.

З приводу експертизи записів Мельниченка, яку проводить Генпрокуратура, Мирослава сказала, що її результати апріорі не можуть викликати жодної довіри.

"По-перше, Микола Мельниченко, наскільки мені відомо, не передавав жодних записів для її проведення, по-друге достовірність плівок уже підтверджена не лише незалежними експертами, але й на рівні уряду США", - вважає Мирослава Гонгадзе.

"Своїми заявами генеральний прокурор у чергове розписався у власній бездіяльності", - вважає вона.

"Українська правда"

Читайте також:

Міліція стежила за Гонгадзе. Правда, на яку чекали чотири роки

ГОНГАДЗЕ УБИЛИ ПЕРЕВЕРТНІ, ЯКІ ПРОСЛУХОВУВАЛИ КУЧМУ І МАЮТЬ ЛОБІ В США

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування