Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Подруга Кучми очолить ліву партію в піку Литвину?

П'ятниця, 16 липня 2004, 12:00
Селянська партія України проводе у суботу свій V з’їзд, головним питанням якого має стати зміна керівництва партії.

За інформацією джерел "Української правди", незмінний із 1992 року лідер СелПУ Сергій Довгань, нині голова Херсонської облдержадміністрації, складе повноваження на користь народних депутатів Зубця чи Засухи, нещодавно виключених з лав Народної аграрної партії.

Зокрема джерела відзначають, що акредитацією журналістів на з’їзд займаються співробітники Української академії аграрних наук, яку очолює президент УААН Михайло Зубець. Окрім того, його активно підтримує дружина київського "губернатора" Тетяна Засуха та громадське об’єднання Героїв України, до складу якого вона входить.

Як відомо, Народна аграрна партія України цього тижня поширила заяву, що народні депутати України Тетяна Засуха й Михайло Зубець намагаються розколоти окремі партійні організації та схилити на бік Селянської партії України членів НАПУ.

Засуха й Peбець були виключені з партії за відмову повернутися до лав партійної фракції у парламенті. До того планувалося, що Засуха стане заступником лідера НАПУ Володимира Литвина. Як відомо, Тетяна Засуха є другом родини Кучми і відпочивала разом з ними взимку в Баден-Бадені.

Селянська партія була створена Олександром Ткаченком у січні 1992 року - перед звільненням з посади міністра сільського господарства УРСР. Кістяк партії склали керівники колгоспів-передовиків, а сам Ткаченко був обраний заступником Довганя.

З 2001-го року, після повернення Ткаченка в ряди КПУ, СелПУ фактично зникла з політичної арени, даючи про себе знати акціями на зразок "Слободану Мілошевичу - свободу!" чи підписання-розриванням угоди про створення виборчого блоку з Комуністичною партією робітників і селян.

СелПУ самостійно брала участь у парламентських виборах 2002 року, де набрала 0,37 відсотка голосів виборців.

Українська правда.


Читайте також:

Подруга Кучми оголосила війну Литвину

Литвин знає, що його закопають на заступ глибше

Кучма призначив губернатором Херсонщини колишнього соратника Мороза

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування