Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У заступника Медведчука викликає огиду голландський критик Кучми

П'ятниця, 16 липня 2004, 14:51
Адміністрація президента переконана, що незалежно від результатів виборів президента незмінним залишиться євроінтеграційний курс України.

"Європейська і євроатлантична інтеграція – курс, який не має альтернативи. Це вибір навіки, який не залежить від виборів президента", - заявив на брифінгу заступник глави АП Василь Базів.

"Євроінтеграція України – це така ж константа, як державна незалежність України", - додав він.

Під час брифінгу він розкритикував газету "Ізвєстія", яка сказала, що нещодавній самміт Україна-ЄС у Гаазі засвідчив "провал європейського вектора України". "Як учасник самміту можу сказати, що він був найуспішніший з усіх попередніх!", - обурився Базів.

Базів також прокоментував інцидент під час прес-конференції Леоніда Кучми в Гаазі, коли голландський журналіст сказав про підозри щодо його корупційних діянь, а Кучма звинуватив представника громадського телебачення Нідерландів у продажності.

"Якщо вас цікавить моя точка зору... Коли публічно ображають президента моєї країни, то у мене це нічого іншого, окрім огиди до громадянина іншої держави, бути не може", - сказав Базів.

Коментуючи претензії Євросоюзу щодо будівництва Україною каналу в гирлі Дунаю, Базів зазначив, що "проблема гіперболізована" через "недостатню поінформованість".

За словами Базіва, Кучма ознайомив учасників самміту Україна-ЄС, що Київ будує канал "з позиції національних інтересів".

Базів також торкнувся критики європейськими структурами реверсу Одеса-Броди. "Хотілося, щоб критика знайшла своє продовження у альтернативних (до реверсу) пропозиціях. Реверс – крок тимчасовий і вимушений, а повернення до первинної технології проекту буде можливим", - сказав заступник глави АП.

Читайте також:

Кучма у Гаазі: від приниження журналіста до подяки Проді

Туреччина закликає Україну відмовитися від реверсу "Одеса-Броди"

ЄС занепокоєний подарунком Кірпи

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...