За чотири роки Суркіс мав 163 мільйони прибутків та 126 – видатків

П'ятниця, 16 липня 2004, 17:32
Народний депутат України Григорій Суркіс, який очолював Федерацію футболу України останні чотири роки, переобраний президентом ФФУ на другий термін.

На шостому Конгресі ФФУ за Суркіса у відритому голосуванні проголосували 124 делегати. Єдиним, хто утримався, став Григорій Суркіс.

Суркіс був єдиним кандидатом, який був висунутий на посаду президента ФФУ 37-ма з 40 колективних членів Федерації футболу України.

Віддав свій голос за Суркіса й народний депутат України Равіль Сафіуллін, який є представником клану "донецьких" і довіреною особою Ріната Ахметова.

На початку Конгресу, який проходив в конференц-залі готелю "Національний", учасникам футбольного з`їзду зачитали вітальні листи від президента України Леоніда Кучми та прем`єр-міністра Віктора Януковича.

На Конгресі були оприлюднені й консолідовані прибутки ФФУ за часів правління Суркіса у 2000-2004 роках, які склали 163 мільйони 661,6 тисяч гривень. Причому найбільший заробіток отримала ФФУ від реалізації комерційних прав (41%). Благодійна та спонсорська допомога становила 29%, допомога від УЄФА - 21%.

Що стосується витрат, то вони склали 126 мільйонів 390,2 тисячі гривень. Найбільше грошей "з'їдає" національна збірна", на утримання якої за чотири роки пішло 29 мільйонів 301,3 тисячі гривень.

Далі йде фінансування діяльності комітетів, Ради Регіонів, організації міжнародних турнірів пам`яті Баннікова та Лобановського – це 24 мільйони 948,9 тисяч гривень.

Молодіжна збірна України обходиться ФФУ в 24 мільйони 731 тисячу гривень. Цікаво, що найскромнішою статтею витрат є утримання комітету арбітрів – це 2 мільйони 768,7 тисяч гривень.

Варто додати, що єдиним, хто напередодні виборів виступив проти того, щоб Суркіс очолював ФФУ, був президент "Шахтара" Рінат Ахметов.

"Українська Правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News