Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Дружина Ющенка заробляє на оренді квартир, а на причепах він возить пасіку

П'ятниця, 16 липня 2004, 17:35
Віктор Ющенко чесно задекларував усі сімейні статки та доходи. Про це заявила прес-секретар кандидата в президенти Ющенка Ірина Геращенко, коментуючи на прохання журналістів декларацію, подану ним до ЦВК, повідомляє персональний сайт Ющенка.

У 2003 році, нагадала вона, дохід родини Ющенків складався із зарплати Віктора Ющенка як народного депутата (29350 грн. за рік) та дивідендів від вкладу в банку (1728 грн.), а також грошових надходжень його дружини Катерини Ющенко (Чумаченко).

За словами Геращенко, сьогодні дружина Віктора Андрійовича Катерина Ющенко займається вихованням трьох малолітніх дітей.

Однак, будучи зареєстрованою як приватний підприємець, має відповідний дохід від здачі в оренду квартир. Три квартири, загальна площа яких становить 399,4 кв. м., за 2003 рік принесли дохід в 363 тисячі 955 грн. Квартири перебувають у власності Катерини Михайлівни та її матері Софії Юхимівни Чумаченко і придбані ще до одруження з Віктором Ющенком.

В 2003 році Катерина Ющенко також отримала дивідендів та процентів на 115 тисяч 545 гривень. Джерело – цінні папери та грошові кошти на рахунках у банках, які також є спільною власністю Катерини Ющенко, її матері Софії Юхимівни та рідної сестри Лідії.

До цієї суми також входять кошти з пенсійного фонду, які Катерина Михайлівна відклала на свій особистий пенсійний рахунок за 20 років роботи, а також спадщина від батька, Михайла Андрійовича Чумаченко, який під кінець життя здійснив свою мрію повернутися на Батьківщину, помер і похований у Києві.

"Зазначені вище статки є спільним надбанням родини Чумаченків, праці двох поколінь цієї сім’ї. Сама ж Катерина Михайлівна почала працювати ще в студентські роки, аби покрити дефіцит коштів на навчання", - сказала Геращенко.

"Катерина Михайлівна як економіст за фахом (вона – випускниця двох престижних американських університетів – Джорджтаунського та Чикагського) зробила успішну кар’єру у фінансових установах на Заході. Згодом майже десять років вона як високооплачуваний професіонал працювала в українському представництві «Берендж-Груп» – підрозділі відомої міжнародної консалтингової кампанії К.Р.М.G., що спеціалізується на банківському та фінансовому консультуванні", - додала вона.

За словами Геращенко, особисто Віктор Ющенко, крім будинку в Безрадичах на Київщині, куди він неодноразово запрошував журналістів, володіє 4,98 гектарами землі в своєму рідному селі Хоружівка, що на Сумщині. Сім’я Ющенків отримала цю землю при розпаюванні.

Також Ющенко має банківський рахунок, на якому заощаджено близько 60 тисяч гривень.

У власності Ющенків немає автомобіля, тому що Віктор Андрійович користується службовим транспортом, наданим йому як лідеру блоку "Наша Україна". Задекларовані ним причепи використовуються при догляді за пасічним господарством.

"Декларація Віктора Ющенка, – каже Ірина Геращенко, – свідчить про відвертість родини Ющенків. Їм нема чого приховувати. Відкритість – це принципова позиція Ющенка. Його гласність абсолютно відповідає європейським стандартам прозорої публічної політики".


Читайте також:

Ющенко Мороз і Янукович ходять на роботу пішки. Ржавський – їздить на джипі

Симоненко, Вітренко, Базилюк – бідність не гріх

Кандидат в президенти Бойко заробляє по 140 доларів, але в родини є джип Grand Cherokee

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування