Ющенко сказав, що зробить у першу чергу на посаді президента

П'ятниця, 16 липня 2004, 19:19
Кандидат у президенти Віктор Ющенко заявляє, що одним із перших кроків у разі його перемоги на президентських виборах буде гарантування свободи слова.

"Ми розглядаємо свободу слова як першочергове завдання нової влади, журналіст повинен бути вільним і преса не повинна бути переслідуваною", – наголосив Ющенко, виступаючи на брифінгу в Івано-Франківську, де він перебуває перед традиційним сходженням на Говерлу.

"Ваша свобода, свобода медіа – це свобода вибору людей. Той політик, що не може гарантувати свободу слова, не принесе прогресу нації", - сказав Ющенко журналістам.

Говорячи про хід виборів, Ющенко зазначив, що "парад підтримки", який влаштований кандидату від влади різними партіями і бюджетними установами, є "нещирим".

"Насильницький процес по підтримці не може призвести до консолідації, тому що силою і тиском ще ніколи нікого не вдавалося консолідувати", - вважає Ющенко.

"Таким чином неможливо знайти шлях до відновлення і структуризації провладної більшості". "Більшості якої не було, нема і не буде", - підкреслив Ющенко.

Ющенко сказав, що його виборча кампанія "буде побудована на активному діалозі з виборцями". Він запевнив журналістів, що побуває в усіх регіонах України.

Ющенко додав, що влада не налаштована дотримуватись виборчого законодавства, не готова гарантувати рівні можливості кандидатам і "це добре помітно по новинам на загальнонаціональним каналах". "Але ніхто і ніщо не зможе перешкодити нам безпосередньо спілкуватися з людьми", – сказав Ющенко.

Хоч літня пора ніколи не відрізнялася політичною активністю, але є події, які можуть мобілізувати людей, вважає Віктор Ющенко. До таких акцій Ющенко відніс і традиційне сходження на Говерлу.

"Говерліана – одна з хороших ініціатив, яка дає можливість багатьом українцям вшанувати річницю підписання акту про державний суверенітет. Говерла – це не просто найвища карпатська вершина. Це символ України", – підкреслив Віктор Ющенко.

Ющенко також нагадав, що цьогорічна акція проходить під гаслом "Очистимо Україну від бруду!" і має екологічне спрямування. Лідер "Нашої України" пообіцяв, що акція матиме продовження в інших регіонах, повідомляє персональний сайт Ющенка.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування