Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Путін не хоче, щоб СНД розмивався і Україна втрачала інтерес

Понеділок, 19 липня 2004, 12:55
Володимир Путін заявляє про необхідність якісного зміцнення СНД. Про це він заявив на засіданні Ради безпеки Росії, присвяченому СНД.

"Ми підійшли до певної межі в розвитку СНД і, по суті, знаходимося перед альтернативою. Або ми доможемося якісного зміцнення Співдружності, створимо на її базі реально працюючу, впливову у світі регіональну структуру, або нас неминуче чекає розмивання цього геополітичного простору, і як наслідок - остаточне падіння інтересу до роботи в СНД серед його держав-учасників", - сказав Путін.

"Подібного повороту подій ми не повинні допустити", - підкреслив він.

Путін підтвердив пріоритетне значення СНД у зовнішній політиці Росії.

"Розраховую, що наше обговорення стане етапною ланкою в процесі формування довгострокової стратегії Росії на цьому ключовому, пріоритетному напрямку", - сказав президент.

За словами Путіна, ця стратегія повинна бути "адекватною новим геополітичним реаліям, заснована на ясному розумінні наших національних інтересів і реалістичній оцінці можливостей Росії".

Путін підкреслив, що Росія зацікавлена в стабільному розвитку й економічному прогресі всіх держав СНД: "Це і базовий принцип, і вихідна передумова всієї нашої діяльності в Співдружності".

Міждержавна взаємодія - "це серйозний фактор забезпечення суверенітету й безпеки більшості країн СНД", - підкреслив президент.

Тому, відзначив він, "активна, чітко структурована політика Росії на просторі СНД - це важливий інструмент протидії міжнародному тероризмові, транскордонній злочинності, нелегальній міграції, обороту зброї й наркотиків".

РІА Новини


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування