Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Учасник убивства президента "Шахтаря" повертається до України

Понеділок, 19 липня 2004, 15:08
Афінський суд ухвалив рішення про видачу Україні громадянина В'ячеслава Синенка, який вважається причетним до вбивства екс-керівника клубу "Шахтар" Ахатя Брагіна.

Про це повідомив заступник керівника прес-служби Генеральної прокуратури України Юрій Бойченко.

Як відомо, під час вибуху на стадіоні "Шахтар" у 1995 році загинув президент футбольного клубу "Шахтар" і генеральний директор фірми "Люкс" Ахать Брагін та п'ять осіб, які його супроводжували.

Бойченко повідомив, що Синенка було затримано у Греції ще минулого року, і зараз "місцевий суд прийняв позитивне рішення про екстрадицію за поданням Інтерполу".

Нині Синенко подав апеляцію до суду вищої інстанції, але, на думку Бойченка, малоймовірно очікувати від нього якогось іншого рішення. "Це чисто процедурне питання. Це його (Синенка) останній шанс, щоб уникнути відповідальності", - сказав Бойченко.

За словами прес-секретаря Генпрокуратури, Синенко у час підготовки і скоєння вибуху був "капітаном чи майором міліції". У вироку Луганського суду зазначається що він "сприяв вчиненню цього злочину", сказав Бойченко. "Яким чином – це буде встановлено слідством", - додав він.

В усякому разі, кнопку вибухового пристрою натиснув Філіпенко, нагадав заступник керівника прес-служби. "Він (Синенко), мабуть, на "шухері" стояв", - додав Бойченко.

Як встановило слідство, вибух на стадіоні "Шахтар" було організовано бандою Кушнарьова, якого пізніше було засуджено до довічного ув'язнення. На сьогодні ні Кушнарьова, ні Філіпенка немає серед живих.

Президентом ФК "Шахтар" після смерті Брагіна став донецький бізнесмен Ринат Ахметов.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування