Ахметов одержав два ГЗКи. Ще два дістались роосіянам і дніпропетровським

Понеділок, 19 липня 2004, 15:45
Донецька компанія System Capital Management викупила у Фонду державного майна 50%+1 акцію дніпропетровського Центрального гірничо-збагачувального комбінату.

Про це повідомляє у понеділок з посиланням на представника ФДМУ інтернет-видання "Острів".

Сума угоди склала 106,038 млн. грн. Договір купівлі-продажу підписано минулої п'ятниці, і як повідомляє Фонд держмайна, SCM уже перерахував гроші за пакет акцій.

У квітні Верховна Рада прийняла закон про особливості приватизації підприємств "Укррудпрому". Відповідно до нього, першочерговим правом на покупку акцій одного з приватизованих підприємств "Укррудпрому" буде володіти компанія, що уже володіє не менш 25% цього підприємства.

У червні ФДМ вилучив зі статутного фонду державної компанії "Укррудпром" пакети акцій 10 підприємств, що формували її статутний фонд, у тому числі 50%+1 акція ЦГЗКу.

Приналежна Ринату Ахметову компанія System Capital Management до покупки 50%+1 акція ЦГЗК володіла 44,318% акцій комбінату.

У той же час компанія "Артанік" придбала у ФДМ 50%+1 акція Північного гірничо-збагачувального комбінату за 207,6 млн. грн. За словами представника ФДМ, договір купівлі-продажу підписано наприкінці минулого тижня.
Компанія "Артанік", частка статутного фонду котрої належить SKM, до покупки контрольного пакету ПівнГЗК володіла 39% акцій комбінату.

Фонд держмайна також уклав з ТОВ "Смарт-групп" договір купівлі-продажу 37,57% акцій ВАТ "Інгулецький гірничо-збагачувальний комбінат" (ІнГЗК, Кривій Ріг Дніпропетровської обл.)

Як повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у прес-службі ФДМ в понеділок, пакет придбаний за 162,9 млн. грн.

Акції приватизовані відповідно до закону "Про особливості приватизації підприємств Державної акціонерної компанії "Укррудпром".

ІнГЗК - найбільше в Україні підприємство з виробництва залізорудного концентрату: його частка на українському ринку цієї продукції оцінюється в 77%.

За даними Державної комісії з цінних паперів і фондового ринку, станом на 1 квітня 2004 року 17,28% належить компанії "ТС Лтд" (Запоріжжя), 12,05% - ТОВ "Інвестиційно-консалтингова компанія "Славутич-Капітал" (Дніпропетровськ).

ТОВ "Смарт-групп" здійснює торгово-посередницькі операції з металургійною продукцією й устаткуванням. Компанію контролює російська компанія "ЛУКОЙЛ-Сєвєро-Запад", що належить бізнесменові Вадиму Новинському.

ФДМ також уклав з ТОВ "Солайм" (Дніпропетровськ) договір купівлі-продажу 25,1% акцій ВАТ "Гірничо-збагачувальний комбінат (ГЗК) "Суха Балка" (Кривій Ріг Дніпропетровської обл.). Пакет придбаний за 18,133 млн. грн.

Акції продані відповідно до закону "Про особливості приватизації підприємств Державної акціонерної компанії "Укррудпром".

ВАТ "Суха Балка" спеціалізується на видобутку і виробництві товарної залізної руди. Підприємство контролюється групою "Приват".

ТОВ "Солайм" діє на ринках консультативних послуг з питань комерційної діяльності і управління, посередницьких послуг у торгівлі машинами і промисловим устаткуванням.

Раніше Антимонопольний комітет України дав згоду ТОВ "Солайм" (Дніпропетровськ) на придбання цього пакета акцій.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
04:21
ISW: Україна б’є по Росії зброєю власного виробництва
03:19
Шмигаль у США: Нас запевнили в підтримці законопроєктів
03:14
США наклали вето на прийняття Палестини до Радбезу ООН
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
Усі новини...