Ахметов і Пінчук хочуть перепродати "Криворіжсталь"?

Понеділок, 19 липня 2004, 20:04
Глава парламентського бюджетного комітету Петро Порошенко (фракція "Наша Україна") заявляє, що має інформацію про продаж, що готується, новими власниками "Криворіжсталі" недавно придбаного ними пакета акцій підприємства за ціною, що значно перевершує покупну.

Про це Порошенко сказав у понеділок у Києві в ході щомісячної зустрічі Європейської бізнес-асоціації з представниками української влади.

За словами депутата, ця інформація надійшла до нього від одного з учасників минулих торгів. "Окремі учасники одержали пропозиції на покупку цього пакета акцій. Пакет уже запропонований на продаж за ціною, що значно перевищує ціну, за яку він був куплений", - сказав Порошенко.

Віктор Пінчук, співвласник групи "Інтерпайп", що разом з "Систем кепітал менеджмент" придбала "Криворіжсталь", в опублікованому в суботу інтерв'ю щотижневику "Дзеркало тижня" заявив, що не збирається продавати "Криворіжсталь".

Як повідомлялося, ФДМ 14 червня оголосив переможцем конкурсу з продажу 93,02% акцій "Криворіжсталі" промислово-фінансовий консорціум "ІМС", що запропонував за пакет 4260 млн. грн.

"Криворіжсталь" - найбільший в Україні виробник металопродукції, частка якого на ринку досягає 20%. Виробничі потужності підприємства, що має повний виробничий цикл, розраховані на щорічний випуск більш 6 млн. тонн прокату, близько 7 млн. тонн сталі і більше 7,8 млн. тонн чавуна.

Інтерфакс-Україна


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування