Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"ПРП" юридично не переіменовувалася в "Нашу Україну". Зінченко не радить бігти перед потягом

Вівторок, 20 липня 2004, 00:00
У рішенні з'їзду партії "Реформи і порядок" ідеться не про переіменування у "Нашу Україну", а про початок створення єдиної партії з такою назвою до кінця 2004 року.

Про таку позицію представники "ПРП" поінформували інших лідерів "Нашої України" під час засідання коордради блоку Ющенка.

"Юридичного рішення про перейменування "ПРП" на з'їзді не було, а була ініціатива про створення єдиної сили до кінця цього року", - зазначив у коментарі "Українській правді" член коордради "Нашої України", лідер Української народної партії Юрій Костенко.

Костенко нагадав, що до "ПРП" інші партії з "Нашої України" ухвалили рішення про початок створення єдиної партії.

"Про це на своїх з'їздах заявляли інші учасники "Нашої України" – і Народний Рух, і УНП, і "Солідарність". "ПРП" просто підсилює рішення, яке було", - зазначив Костенко.

Тож, за словами лідера УНП, "ми розглядаємо рішення "ПРП" як частину процесу в руслі створення партії з назвою "Наша Україна", а не розглядаємо як юридичний факт перейменування".

Як відомо, у неділю повідомлялося про рішення з'їзду "ПРП" взяти нову назву для партії "Наша Україна". Це зустріло різку критику з боку представників інших учасників блоку Ющенка.

Костенко зазначив, що рішення з'їзду "ПРП" не було головною темою коордради у вівторок. На ній обговорювалася підготовка до виборів президента. Зокрема, на місцях будуть створюватися координаційні комітети із керівників місцевих осередків "Нашої України" та БЮТ, до яких також будуть входити куратори регіонів із числа лідерів коаліції у підтримку Ющенка.

За словами Костенка, він відповідає за Миколаївську, Херсонську, Київську, Полтавську та Черкаську області.

У свою чергу керівник виборчої кампанії Віктора Ющенка Олександр Зінченко повідомив, що члени коаліції розглядають рішення ПРП як ініціативу одного політичного суб'єкту щодо активізації процесів партбудівництва. В той же час учасники коаліції "висловили зауваження, що об'єднавчі процеси повинні відбуватися у рамках загальних процесів формування спільної програми та узгодження усіх позицій".

"Бажання підштовхнути об'єднавчі процеси зрозумілі, але не треба бігти попереду потягу", - підкреслив Зінченко. "Робота по створенню партії має носити комплексний характер і враховувати політичний календар. До жовтня 2004 року створення єдиної партії не є пріоритетом номер один".

Він також підкреслив, що важливість створення дійсно вийде на перший план після перемоги Ющенка на президентських виборах. "Для реалізації свого плану дій новий президент повинен спиратися на потужну політичну силу. Треба враховувати і фактор парламентських виборів 2006 року, на яких демократи повинні отримати серйозну перемогу", - вважає Зінченко, повідомляє персональний сайт Ющенка


Читайте також:

"ПРП" ВЗЯЛА НАЗВУ "НАША УКРАЇНА", БО ЦЕ ХОТІВ ЗРОБИТИ КОРЧИНСЬКИЙ

Костенко каже, що Пинзеник відволікає від перемоги Ющенка

Єхануров констатує змагання за Ющенка

Партія Костенка каже, що Пинзенику треба прохмелитися й перевірити біологічний календар

ПРП перейменувалась, бо НРУ та УНП не хочуть створювати єдину партію

"ПРП" ПЕРЕЙМЕНУВАЛАСЯ В "НАШУ УКРАЇНУ". А Жир звинуватив Пінчука у хабарництві

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування