Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

КУЧМІ НЕ ПОТРІБНА ДЕКЛАРАЦІЯ ПРО ЧЕСНІ ВИБОРИ, БО ВІН НЕ ВІРИТЬ У ГРУЗИНСЬКИЙ ВАРІАНТ

Вівторок, 20 липня 2004, 11:04
Президент України Леонід Кучма не бачить необхідності в підписанні декларації про чесні вибори.

Про це він заявив в інтерв'ю газеті "День", опублікованому у вівторок.

За його словами, запропонована декларація "справляє трохи дивне враження". "На мій погляд, ми вже маємо все, що треба. Я маю на увазі Конституцію України та Закон про вибори президента. Треба їх виконувати — от і все. І виконувати їх будуть усі — і ті, хто декларацію підпише, і ті, хто не підпише. А хто не виконуватиме, проти тих слід застосовувати санкції, передбачені законом", - сказав Кучма.

"До того ж дехто вже стільки бруду вилив на опонентів, що тим самим уже втратив право говорити про чесні вибори. Чи, може, за останні 2-3 роки вже використав увесь арсенал брудних технологій, тож вирішив перейти до чистих?", - додав президент.

"У мене складається враження, що в декого з кандидатів промови пишуть одні помічники, а декларації про чесні вибори — інші. І між собою ці тексти не узгоджують. Інакше важко зрозуміти, як можна під час виступу в день висунення фактично розпалювати соціальну ворожнечу, а наступного дня — підписувати декларацію із закликом відмовитися від "спекуляцій на соціальних протиріччях"?" – сказав Кучма.

Президент України також наголосив, що "жодного силового тиску на Центрвиборчком чи на інші виборчі комісії" не допустить.

"Вибори відбудуться нормальним чином і в нормальні, законом визначені строки. А ті, хто погрожує сьогодні заворушеннями, лише демонструють, що вони не зацікавлені в чесних виборах і, мабуть, не дуже вірять у свою перемогу на таких виборах", - сказав Кучма.

Щодо можливої фальсифікації виборів владою Кучма сказав, що це "нісенітниці". Він також скептично поставився до можливості так званого грузинського варіанту.

"Звісна річ, я не дуже вірю в ці погрози. Останні три-чотири роки нам постійно погрожували взяти владу силою, вивести оті триста-чотириста тисяч… А українці виявились мудрішими за цих недолугих вождів. Наші співвітчизники — в абсолютній більшості — мислять досить тверезо й розуміють, що Україні потрібні вибори, а не революція", - сказав Кучма.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування