Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЛАЗАРЕНКА ХОТІЛИ ТРИЧІ УБИТИ. Зараз йому загрожує від 5 до 14 років в'язниці

Вівторок, 20 липня 2004, 12:12
Адвокат українського екс-прем'єра Павла Лазаренка Даніель Горовіц вважає, що його клієнтові може загрожувати від п'яти до чотирнадцяти років ув'язнення.

Про це він заявив в інтерв'ю "Столічним новостям".

У той же час Горовіц висловив сподівання, що оскільки Лазаренко вже був позбавлений волі протягом майже п'яти років, його випустять із залу суду.

"Ми сподіваємося, що в час, що залишився до оголошення вироку, (новий цикл засідань почнеться 16 вересня), ми зуміємо знайти потрібні аргументи впливу на остаточне рішення судді", - відзначив адвокат.

Він нагадав, що суддя відхилив обвинувачення по епізодах, пов'язаних з "Ітерою", ЄЕСУ, вимаганням коштів від Дитятковського.

"Якби нам удалося одержати ще ряд свідчень, то ми змогли б зняти обвинувачення, що залишилися, у справі фірми "Наукова" і домаганнях колишнього партнера Петра Кириченка про здирництво", - сказав Горовіц.

Він також відзначив, що рішення присяжних по епізодах щодо агрофірми "Наукова" було б "протилежним", якби суддя дозволив ознайомити присяжних із записами Мельниченка, де Агафонову пропонують випустити його з камери за свідчення по Лазаренку.

Адвокат Горовіц також відзначив, що суддя може відхилити рішення присяжних, якщо погодиться з точкою зору захисників Лазаренка, що за події 1993 року не можна судити за нормами 2004 року.

Горовіц сказав, що від розгляду апеляції очікує тільки "беззастережно виправдувального" рішення.

У той же час, якщо суддя підтримає обвинувальний вердикт, адвокат пообіцяв боротися. "Якщо знадобиться, то дійдемо до суду 9-ї інстанції (Верховний суд США)", - додав він.

"Є в нас одна людина. Я навіть його ім'я не має наміру від вас приховувати. Його звати Алекс Козинський – він птах дуже високого польоту. Він якраз прекрасно обізнаний з принадами політичних гонінь. Він з родиною зумів вибратися з Румунії Чаушеску. І мені дуже приємно, що емігрант із колишнього радянського блоку зараз займає таку високу посаду – набагато вищу за мою. І, смію вас запевнити, він усе зрозуміє", - сказав Горовіц.

Адвокат також повідомив, що зараз Лазаренко знаходиться на волі. Умови звільнення його під заставу не змінені. У той же час, він відмовився повідомити місце його перебування, щоб "ніхто не послав туди найманих убивць".

"Ви, сподіваюся, знаєте, що у свій час було здійснено три спроби замаху на його життя. Загалом можу лише сказати, що живе наш клієнт досить комфортно й приємно", - додав Горовіц. Раніше Лазаренко заявляв тільки про один замах, нібито організований Олександром Волковим.

Як відомо, навесні присяжні на судовому процесі в Каліфорнії "США проти Лазаренка" визнали його винним по 29 пунктах обвинувачення.

Читайте також:

Справа "США проти Лазаренка". Уся хронологія подій

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування