Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко не обіцяли посаду прем'єра. Хоча Янукович її втратить у будь-якому випадку

Вівторок, 20 липня 2004, 12:55
Навіть після зміни Конституції у випадку перемоги Віктора Ющенка на виборах президента Кабмін Януковича повинен буде піти у відставку, оскільки він буде нелегітимним.

Про це заступник керівника штабу Ющенка Юрій Єхануров заявив в інтерв'ю газеті "Столичні новини".

"Нинішній уряд не буде мати прав за новою реформованою Конституцією, оскільки обирався під час дії старого Основного Закону. Його будуть перепризначувати. У противному випадку діяльність цього уряду буде незаконною", - сказав Єхануров.

Як відомо, зміни до Конституції передбачають, що Кабінет міністрів не буде складати повноваження перед новим президентом, а це відбудеться тільки після парламентських виборів-2006 року.

Єхануров також сказав, що з усіх кандидатів він бачить реальними тільки трьох – Ющенка, Януковича і Симоненка.

"І хто буде разом з Ющенком в другому турі – ще велике питання", – сказав він, додавши, що в комуністів, яких "скидати з рахунків не можна", дуже сильна організаційна робота. "Повірте мені, це сила", - сказав Єхануров.

Олександр Мороз і Анатолій Кінах, на думку Єханурова, своєю участю у виборах показують, що вже зараз думають про парламентські вибори-2006. Інших кандидатів Єхануров назвав "потішними військами".

"Такі кандидати, видимо, балотувалися, щоб похвалитись перед сусідом або коханою жінкою посвідченням кандидата в президенти. Є, звичайно, технологічні кандидати, як Бойко (лідер "Народного руху за єдність"), задача яких - відірвати в Ющенка голоси", - сказав Єхануров.

"Чи є в Ющенка можливість перемогти в першому турі? При певних розкладах – так. Але зараз, з липневої точки, жовтня ще не видно", - сказав заступник глави штабу Ющенка.

Щодо лідера СПУ Олександра Мороза Єхануров нагадав, що пророкував його рішення балотуватися в президенти раніше.

"Я чудово розумів, що він думає про 2006 рік. Звичайно, Мороз має право на свої шість відсотків голосів виборців, і він їх одержить. Єдине питання: кому відійде електорат у другому турі?" – сказав він.

На питання, чи розраховують у штабі Ющенка на голоси соціалістів, Єхануров відповів: "У нас є координаційний комітет, де працюють фахівці, що займаються взаєминами з іншими політичними силами".

Він розповів, що взаємини підтримують з усіма: і з комуністами, і зі штабом Януковича і з іншими. "Люди повинні бачити, що політики, незважаючи на вибори, спілкуються між собою", - сказав він.

На питання про чутки, що Ющенко ніби пообіцяв прем'єрську посаду Юлії Тимошенко у випадку перемоги, Єхануров сказав, що йому "смішно чути, коли говорять, що Ющенко комусь пообіцяв якісь посади".

"У нашій команді працюють не тому, що бачать себе на високих посадах, а за ідею, як би пафосно це не звучало. З Ющенком такі варіанти не проходять", - сказав Єхануров.

"Навіть якщо будуть якісь домовленості, то вони не будуть мати жодного значення, якщо людина не буде відповідати своїй посаді", - підсумував Єхануров.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування