Мороз домовився із Симоненком. І чекає на Ющенка

Вівторок, 20 липня 2004, 13:26
Лідер КПУ Петро Симоненко дав згоду на пропозицію іншого кандидата у президенти – голови СПУ Олександра Мороза - щодо створення спільної системи контролю за виборами.

Про це повідомляє прес-служба Соціалістичної партії України, яка поширила заяву Мороза.

Мороз висловлює подяку лідеру КПУ "за негайну і щиру підтримку цієї ініціативи".

"Цей крок Петра Миколайовича спрямований назустріч реальному об’єднанню лідерів опозиції, які зацікавлені не словом, а ділом забезпечити чесний підрахунок голосування українських громадян", - йдеться у заяві Мороза.

"Не можна допустити підтасовки результатів голосування, яка принизить саму ідею демократичних виборів у державі. Думаю, що організація протидії можливим провокаціям і порушенням закону потрібна всім демократичним силам", - продовжує він.

В іншому випадку, переконаний лідер Соцпартії, "влада повторить свою ганебну аферу з фальшуванням виборів за зразком 1999 року".

Згоду на спільний контроль за виборами з боку комуністів, дану у понеділок, Мороз називає подією, "яка може мати серйозний вплив на результат виборчої кампанії".

У заяві лідера СПУ висловлюється переконання, що "найближчим часом штаби Соціалістичної і Комуністичної партій проведуть переговори з питань координації роботи щодо захисту чесного і вільного вибору українців".

Серед найважливіших проблем, які вже зараз повинні вирішити лідери основних опозиційних партій, Мороз називає формування територіальних виборчих комісій, підготовку команд спостерігачів, контроль за порядком голосування на виборчих дільницях.

Наголошуючи, що "це не те питання, де зіштовхуються амбіції", Мороз висловлює сподівання, що "Віктор Ющенко особисто зможе оцінити зміст нашої ініціативи, яка вже знайшла реальну і дієву підтримку".

"В цій справі не потрібні гучні заяви, тут необхідна копітка робота і координація зусиль опозиції. Тільки реальні справи можуть зменшити протиріччя. Тільки реальне об’єднання зусиль може дати результат. Це - в інтересах всіх громадян України, незалежно від їх політичних уподобань", - йдеться у заяві Мороза.

Як повідомлялося раніше, Олександр Мороз звернувся до двох інших кандидатів у президенти - Петра Симоненка і Віктора Ющенка - з пропозицією організувати спільну систему громадського контролю за проведенням чесних і демократичних виборів.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування