ЦВК дозволила Корчинському псувати нерви Ющенку. А Нечипорука відправила до ВС за князівства

Вівторок, 20 липня 2004, 17:14
Центральна виборча комісія України на своєму засіданні у вівторок зареєструвала кандидатами в президенти ще двох претендентів на посаду глави держави.

У цей день реєстраційне посвідчення одержав лідер Організації українських націоналістів в Україні Роман Козак. Лідер громадської організації "Братство" Дмитро Корчинський, також зареєстрований кандидатом у президенти, не з'явився на засідання ЦВК.

Крім того, Центвиборчком відмовив у реєстрації приватному підприємцеві з Харківської області, самовисуванцеві Сергію Тахмазову, що направив документи до ЦВК поштою, у зв'язку з невірним оформленням документів і невнесенням грошової застави.

Розглядаючи питання про реєстрацію кандидатом на президентську посаду народного депутата, самовисуванця Володимира Нечипорука ЦВК ухвалив рішення направити його програму у Верховний суд для перевірки її відповідності Конституції й законам України.

Зокрема, програма містить такі положення, як заборона діяльності Компартії й Соцпартії, ліквідацію автономії Криму, відновлення інституту князівств. На думку членів ЦВК, дані положення мають ознаки зазіхань на обмеження прав і свобод громадян.

Крім цього, відбулася реєстрація в ЦВК уповноваженого представника кандидата в президенти Корчинського Ігоря Малька з правом дорадчого голосу, а також були зареєстровані офіційні спостерігачі на виборах президента України від Українського Конгресового Комітету Америки.

На сьогодні кандидатами в президенти зареєстровані 12 осіб. Це 3 народних депутати - лідер блоку "Наша Україна" Віктор Ющенко, лідер Соцпартії Олександр Мороз, лідер Комуністичної партії Петро Симоненко.

Крім того, кандидатами в президенти є прем'єр-міністр, лідер Партії регіонів Віктор Янукович, лідери Прогресивної соціалістичної партії Наталя Вітренко, Слов'янської партії Олександр Базилюк, Усеукраїнського політичного об'єднання "Єдина Родина" Олександр Ржавський, Комуністичної партії робітників і селян Олександр Яковенко, Народного Руху України (за єдність) Богдан Бойко, лідер Партії промисловців і підприємців Анатолій Кінах.

ЦВК також відмовила у реєстрації шести претендентам на посаду глави держави.
Висування кандидатів у президенти завершується 27 липня. Вибори намічені на 31 жовтня.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...