"Проте" на "1+1" замінить програма для депресивних і Верховна Рада. Залишилося лише вмовити Шевченка

Середа, 21 липня 2004, 00:00
Канал "1+1" переміг у конкурсі на право мовлення на УТ-2 протягом 9 годин на добу.

Таке рішення Нацрада з питань телебачення та радіомовлення ухвалила у середу на відкритому засіданні, повідомляє "Телекритика".

На конкурс виставлялися проміжки часу з 4.00 до 7.00 і з 10.00 до 16.00. Крім "1+1", на них претендували 12 телерадіоорганізацій, більшість яких державні.

Як відомо, умовами конкурсу передбачалося висвітлення діяльності Верховної Ради, органів місцевого самоврядування, а також виробництво й поширення соціальних, дитячих, культурологічних, просвітницьких програм, соціальної реклами.

Як повідомив генеральний директор ЗАТ "Студія "1+1" Володимир Оселедчик канал планує прямі включення з парламенту. За його словами, висвітлення роботи парламенту вестиметься в інформаційному, а не в аналітичному режимі.

На запитання про те, чи висвітлення роботи парламенту каналом буде об’єктивним, гендиректор каналу зауважив наступне: "Те, що наша концепція передбачає прямі включення з парламенту означає, що говоритимуть самі депутати, вже є відповіддю на запитання".

Гендиректор "1+1" спростував чутки про те, що висвітленням діяльності ВР займатимуться Дмитро Джангіров та Дмитро Корчинський, ведучі одіозної програми "Проте".

Оселедчик зауважив, що до цієї інформації ставиться "як до жарту", і, мовляв, "таких чуток не могло бути". Також, за його словами, програми "Проте" більше на каналі не буде.

Оселедчик сказав, що згідно із запропонованою "1+1" концепцією передбачено, що у проміжок з 10:00 до 16:00 на каналі виходитимуть що дві години новини (о 10, 12, 14, 16 годині).

"А у нічний час, так званий "час бика" (час після 2-ї ночі до світанку) буде спеціальна програма прямої соціальної допомоги, яка орієнтується власне, даруйте за медичний термін, на людей з депресивними станами, людей, з гострим відчуттям самотності тощо", - сказав Оселедчик.

"Ми хочемо зробити таку соціально-психологічну програму зі зворотнім зв’язком. Такі програми в принципі існують в багатьох країнах", - зауважив гендиректор каналу.

***

Водночас член Нацради Віталій Шевченко заявив "УП", що рішення про передачу цих часових проміжків каналу "1+1" поки немає.

"За законом це рішення мають підписати всі члени Нацради, які брали участь у голосуванні. Я поки не підписав", - зазначив Шевченко.

Він пояснив, що вимагає уточнення, що таке "висвітлення діяльності Верховної Ради". "Програму "Проте" при бажанні теж можна вважати висвітленням роботи парламенту", - сказав член Нацради.

За словами Шевченка, у проект рішення Нацради він домігся внесення норми, що парламент у цей час на "1+1" висвітлюватиметься "відповідно до постанови Верховної Ради".

Шевченко пояснив, що у четвер остаточно вирішить, чи підписувати рішення Нацради. До того часу передача цих проміжків мовлення "1+1" вважається недійсним.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News