Єврокомісія виконала давнє прохання Кучми

Середа, 21 липня 2004, 10:39

Європейський союз надає Україні позику обсягом 83 мільйони доларів для модернізації двох енергоблоків на Рівненській та Хмельницькій атомних електростанціях.

Про це повідомляє "Німецька хвиля"

Гроші, що надаються Європейським союзом, повинні бути використані виключно на підвищення рівня безпеки четвертого енергоблоку Рівненської та другого енергоблоку Хмельницької АЕС, які незабаром мають бути введені в дію.

Як підкреслює Європейська комісія, відповідні стандарти безпеки були випрацювані після перевірки комісією експертів і узгоджені з українською стороною 2000 року.

Для модернізації енергоблоків на українських АЕС раніше було виділено також 42 мільйони доларів кредиту Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР).

Втілювати роботи з модернізації та дообладнання реакторів в Україні буде компанія "Енергоатом". Саме вона експлуатуватиме два нових енергоблоки в Рівному та Хмельницькому. Європейська комісія нагадала у вівторок, що Україна зобов'язалася також модернізувати й 13 вже діючих в країні атомних енергоблоків.

Як відомо, після закриття Чорнобильської АЕС президент Кучма неодноразово звинувачував міжнародні структури у невиконанні зобов'язань, зокрема щодо виділення коштів на добудову компенсуючих енергоблоків на Рівненській та Хмельницькій АЕС.



Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування