Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Власники "Динамо" (Київ) знаходяться в Лондоні та Індійському океані

Середа, 21 липня 2004, 12:30
Два провідних футбольних клуби України - "Динамо" (Київ) і "Шахтар" (Донецьк) - істотно збільшують статутні фонди.

"Динамо" збільшить статутний фонд з 1 млн. грн. до 173 млн. грн.; "Шахтар" - з 60,5 млн. грн. до 90,5 млн. грн, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Як повідомив "Шахтар" в пресі, затвердити рішення про збільшення статутного фонду на 30 млн. грн. шляхом проведення додаткового випуску 30 млн. акцій номіналом 1 грн. збори акціонерів планують 30 серпня в Донецьку.

"Динамо" розгляне питання про збільшення статутного фонду на 172 млн. грн. шляхом проведення додаткової емісії 172 тис. акцій номіналом 1000 грн. на зборах акціонерів 19 серпня.

Як повідомили обидва клуби, мета залучення коштів - поповнення оборотних коштів.

Найбільшим акціонером ЗАТ "ФК "Шахтар" станом на початок квітня цього року, за даними Держкомісії цінних паперів і фондового ринку, є ЗАТ "Систем Кепітал Менеджмент" (СКМ, Донецьк). Власником "СКМ" є Ринат Ахметов.

Основними акціонерами ЗАТ "ФК "Динамо "Київ" на початку квітня, за даними ДКЦПФР, були Soccer Marketing International Ltd (Лондон, Великобританія) - 40%, Pacific International Sport Clubs Ltd (Маврикій) - 18%, Фізкультурно-спортивне товариство "Динамо" України (Київ) - 10% і дві фізособи, яким належало 20% і 12% акцій.

Структура акціонерів цих компаній невідома, хоч всі роки після приходу Григорія Суркиса в "Динамо" існувала думка, що клубом володіє "київська сімка" - Віктор Медведчук, Ігор Лях, Ігор Карпенко, Богдан Губський, Валентин Згурський і брати Григорій та Ігор Суркіси.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування