ТЯГНИБОКОМ ЗАЙМЕТЬСЯ ГЕНПРОКУРАТУРА?

Середа, 21 липня 2004, 15:08
Держкомнацміграції України звернувся до Генеральної прокуратури України з проханням дати правову оцінку висловлюванням народного депутата України Олега Тягнибока, які він зробив 17 липня на горі Яворина.

Про це повідомляє Держкомнацміграції.

Комітет, до сфери компетенції якого входить вжиття заходів проти розпалювання міжнаціональної ворожнечі, "вважає слова Тягнибока такими, що мають відверто ксенофобське спрямування і порушують захищені законом конституційні права громадян за етнічною ознакою".

Одночасно Держкомітет заявляє, що він вважає "абсолютно неприпустимим коли народний депутат, якій присягав на вірність всьому багатонаціональному народу України, привселюдно, нікого не соромлячись, розпалює міжнаціональну ворожнечу".

"Подібні дії не можуть і не залишаться непоміченими в демократичній правовій державі. Лозунги на кшалт "треба віддати Україну українцям" несуть величезну загрозу для внутрішньополітичної стабільності і є образливими не тільки для представників 134 національних меншин України, які складають майже чверть від загальної кількості населення, але й для самих українців, що віками проживали у мирі і злагоді разом з представниками інших національностей", - сказано у заяві Держкомітету.

Держкомітет висловлює переконаність, що "Генпрокуратура у зв'язку з вищевикладеним ганебним вчинком народного депутата, незважаючи на можливий політичний тиск і залякування, які зараз відчуває на собі й керівництво Держкомнацміграції за свою послідовну боротьбу проти розпалювання міжнаціональної ворожнечі, буде вживати всі передбачені чинним законодавством заходи, щоб захистити як міжнаціональний мир в країні, так і права наших співвітчизників - представників всіх етносів, які є невід'ємною частиною єдиного народу України".

Як повідомлялося, минулої суботи народний депутат Тягнибок, виступаючи на мітингу біля могили командира Української повстанської армії Клима Савура на Івано-Франківщині, зокрема, сказав:

"Вони не боялися як i ми зараз не маємо боятися, вони взяли автомат на шию i пішли в тiї лiси, вони готувалися i боролися з москалями, боролися з нiмцями, боролися з жидвою i з iншою нечистю, яка хотiла забрати в нас нашу українську державу… Треба вiддати Україну, нарештi, українцям. Отi молодi люди i ви, сивочолi, оце є та сумiш якої найбiльше боїться москальско-жидiвська мафія, яка сьогоднi керує в Українi".

Лідер фракції "Наша Україна" Віктор Ющенко заявив про виключення Олега Тягнибока із фракції.

Читайте також:

Ющенко змусить Тягнибока вибачиться за "москальсько-жидівську" мафію

Тягнибок після критики Ющенка вибачився за "москалів" і "жидву"

ЮЩЕНКО ВИКЛЮЧИВ ТЯГНИБОКА З ФРАКЦІЇ ЗА КСЕНОФОБСТВО

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування