Гербст попередив Генпрокуратуру, чим закінчиться її "боротьба" з порно

Середа, 21 липня 2004, 15:13
Тиск на столичного оператора кабельного телебачення "Воля-кабель" може вплинути на потік іноземних інвестицій в Україну, вважає посол США в Україні Джон Гербст.

"Я тут не тільки для того, щоб ознайомитися з компанією "Воля", але і тому, що компанія знаходиться під дуже незвичайним тиском з боку представників влади", - сказав він журналістам під час відвідування компанії в середу.

За його словами, тиск отримав форму заяви від структури влади, у якому засуджуються американські інвестиції в цілому.

При цьому посол нагадав, що інвесторами "Волі" є американські фонди, що "поєднують засоби інвесторів і вкладають них у різні підприємства".

"Ця форма інвестування часто зустрічається в США, але дуже мало поширена в Україні. Тому досить важливо, щоб ми бачили ефективність роботи таких фондів, щоб залучити більше інвестицій", - сказав Гербст.

"Коли фонди бачать тут погрозу своїм інвестиціям, вони не будуть вкладати кошти. Україна не буде розвиватися так швидко, а українці не одержать нових послуг", - підкреслив він.

За словами Гербста, Україна має "відмінну макроекономічну політику, однак у мікроекономічній політиці, коли мова йде про закони, що захищають приватну власність, про суди і дії чиновників, існує дуже багато проблем, що стають великою перешкодою для інвестицій".

Як повідомлялося, прокуратура Дніпровського району Києва обвинувачує керівників "Волі" у поширенні порнографічної продукції, здійсненні діяльності з порушенням ліцензійних умов, відмиванні грошей, отриманих злочинним шляхом.

Компанія, у свою чергу, заявляє про тиск на неї з боку прокуратури: за її інформацією, останнім часом у групі "Воля" було проведено понад 10 перевірок і чотири обшуки, вилучена вся бухгалтерська звітність за весь період діяльності ЗАТ "Воля-кабель" і фірм-партнерів.

В даний час компанія обслуговує близько 520 тис. абонентів у Києві, що складає близько 80% їхньої загальної кількості.

"Воля-кабель" знаходиться в управлінні інвестгрупи "Сігма" - українського партнера приватної міжнародної інвестиційної компанії SigmaBleyzer. Свою діяльність початку в 2000 році, після того як "Сігма" купила двох ведучих київських операторів кабельного телебачення - "ІВК" і "КТМ".

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

Генпрокуратура знає, що "Воля-Кабель" ховає гроші в офшорах на Кіпрі

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування