Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В Україні побільшало мільйонерів

Середа, 21 липня 2004, 16:39
Доход більш $1 млн. у 2003 році одержали 142 громадянина України, повідомив заступник голови Державної податкової адміністрації України (ДПАУ) Сергій Лєкар на прес-конференції середу.

Доход вище 1 млн. грн. задекларували 850 громадян (роком раніше - 336), з яких більш 300 проживають у Києві і близько 100 - у Донецьку. За його словами, серед них відомі політики й бізнесмени.

При цьому Лєкар висловив упевненість, що зниження податку на доходи фізичних осіб до 13% з початку поточного року дає підстави прогнозувати істотне збільшення числа офіційних мільйонерів в Україні за підсумками 2004 року.

Заступник голови ДПАУ повідомив, що декларацію про доходи в 2003 році подали 80,6% громадян, що здійснюють підприємницьку діяльність. При цьому він відзначив тенденцію росту кількості декларацій, подаваних громадянами, що надають в оренду майно і працюють за кордоном.

Крім того, за його даними, протягом 2003 року від підприємств у податкову службу надійшли дані про одержання громадянами України доходів не за основним місцем в кількості 4,7 млн. громадян. У податкову адміністрацію вже надійшли декларації від 99,5% (за підсумками 2002 року - 98%) громадян.

Лєкар повідомив, що за підсумками розгляду податкових декларацій фізичних осіб для сплати в держбюджет донараховано 79 млн. грн., що повинні внести 139,5 тис. громадян-платників прибуткового податку. У той же час 1,5 млн. громадян будуть відшкодовані понад необхідне оплачені ними податки на 129,8 млн. грн.

Лєкар нагадав, що відповідно до рішення уряду громадяни, що одержали доходи не за основним місцем роботи доходи на рівні трьох прожиткових мінімумів (1095 грн.), можуть не подавати в ДПАУ декларації про доходи.

За його даними, у першому півріччі 2004 року надходження від податку на доходи фізичних осіб на 4,7% перевищили план на цей період (на 1,6% нижче, ніж за аналогічний період минулого року) і склали 5,84 млрд. грн. Відзначена в першому півріччі тенденція збільшення надходжень від цього податку дозволяє сподіватися, що план надходжень від цього податку за рік буде виконано, сказав Лєкар.

Інтерфакс-Україна


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...