Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Донецькі" матимуть восени свій загальнонаціональний канал?

Середа, 21 липня 2004, 17:04
Донецьке товариство "Служба інформації" купила 75 частот і у вересні може стати новим загальнонаціональним каналом.

Це випливає з рішення, ухваленого у середу на засіданні Національної ради України з питань телебачення й радіомовлення, інформує "Телекритика".

Як відомо, на засіданні 14 липня Нацрада оголосила новий конкурс на частоти, який має відбутися у вересні. Напередодні до Нацради від ДКЗІ надійшов перелік нових частот, прорахованих з ініціативи зацікавлених каналів.

Слід відзначити, що головними замовником прорахунку частот стало ТОВ "ТС "Служба інформації" (екс-"ТВ-Табачук", що зараз належить донецькому підприємству "Східінвестпром" та громадянину Мелешу).

Незважаючи на протест заступника голови Нацради Віталія Шевченка проти рішення виставити "заднім числом" на конкурс нові частоти, рішення було прийнято шістьма голосами проти двох (В.Шевченка та В.Понеділка).

Таким чином, під час вересневого конкурсу "Служба інформації" (та інші претенденти) отримає канали автоматично, оскільки вже заплатила за їх прорахунок. "Як показує практика, конкурс стане лише легітимізацією бажання "Служби інформації" стати новим загальнонаціональним каналом. Здається, це перший випадок такого масштабного отримання каналом частот в результаті одного конкурсу", - пише "Телекритика".

У випадку ж коли, Нацрада настоїть на своєму і проведе на ці частоти справжній конкурс, рішення може бути оскаржене. Згідно з судовою практикою, у цьому випадку суд стає на захист каналів.

Так, ТК "ТЕТ" подала позов до Господарського суду, коли Нацрада виставила на конкурс 22 частоти, прорахунок яких оплатив "ТЕТ". Суд своїм рішенням заборонив Нацраді виставляти частоти на конкурс і більше того зобов’язав Нацраду видати ліцензію "ТЕТу" на ці канали. Минулого тижня це рішення підтвердив і Апеляційний господарський суд.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування