Польща вимагає від Януковича ясності. І натякає: у донецьких будуть проблеми

Четвер, 22 липня 2004, 11:26
Акредитовані в Києві польські дипломати висловлюють стурбованість відсутністю офіційної інформації щодо майбутнього нафтопроводу Одеса-Броди.

Радник посольства Польщі в Україні Мирослав Числік в інтерв‘ю "Німецькій хвилі" підтвердив відсутність офіційної інформації щодо подальшої долі нафтогону Одеса-Броди.

"Ми знали тільки те, що було в ЗМІ. Ми би хотіли знати офіційну думку українського уряду. Тобто ми не вважаємо, що все вже вирішено і ми маємо остаточну інформацію", - сказав Числік.

Між тим торговий радник посла Польщі в Україні Анна Сковронська-Лучинська розповіла "Голосу Америки", що віце-прем’єр Польщі звернувся до міністра ПЕК України з проханням про зустріч, проте поки що відповіді не отримано.

"Польща дуже здивована тим, що відбувається, що ніякої інформації їй не було передано. Це підриває довіру до України і навіть може погано вплинути на наміри потенційних інвесторів, оскільки в них не буде довіри, що Україна дотримується укладених договорів".

Радник польського посла не виключила, що рішення українського уряду по Одеса-Броди може вплинути на результати тендеру з приватизації польського підприємства Гута Ченстохова, в якому зацікавлений Індустріальний союз Донбасу.

Натомість, член керівництва парламентського комітету з ПЕК Олесь Гудима вважає, що брак офіційної інформації щодо Одеса-Броди викликаний невизначеністю напередодні президентських виборів та традиційно суперечливим українським зовнішнім курсом.

"Я боюся, що це буде щось подібне до історії з міжнародним газотранспортним консорціумом. Ця практика популярна в Росії і, на жаль, в Україні", - сказав Гудима.

Гудима також переконаний, що рішення про запровадження реверсу означає поступки офіційного Києва політичному тискові з боку Москви.

Як відомо, уряд своєю постановою виключив із попереднього рішення слова про тільки європейське використання Одеса-Броди. Після цього "Укртранснафта" отримала дозвіл укласти угоду з російською ТНК про реверс труби.

Читайте також:

Польщі цікаво, чи реверс стосується тільки Одеса-Броди, чи всієї України

Реверс Одеса-Броди стане постійним?

Туреччина закликає Україну відмовитися від реверсу "Одеса-Броди"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
20:24
ФДМУ за тиждень провів 8 успішних аукціонів з приватизації на 28,5 мільйонів
19:59
Якою буде освіта у професійних ліцеях і як формуватимуть їхню мережу: відповідає МОН
19:53
"Тиждень чекали": Буданов розповів деталі збиття російського Ту-22
19:49
фотоЗеленський провів нараду біля розбомбленої багатоповерхівки в Дніпрі
19:48
відеоУ Києві рятувальники винесли понад 10 собак і котів із палаючої квартири: 6 тварин загинули
19:35
ЗМІ дізнались, які заходи включатиме новий пакет санкцій проти РФ
19:27
Нідерланди невідкладно дають понад €200 млн на ППО та снаряди для України
19:26
"Під виглядом співробітників Бюро видурювали у людей гроші": ДБР викрило шахрайську схему
19:15
фотоНа Дніпропетровщині ворог атакував рятувальників, коли ті гасили пожежу від обстрілу
19:14
Понад 55% мережі системно важливих банків здатні працювати під час блекауту – НБУ
Усі новини...