Клюєва хочуть звільнити, а партії Януковича змагаються, хто відправить більше коштів гірникам

Четвер, 22 липня 2004, 11:47

Член фракції "Наша Україна", перший заступник голови парламентського комітету з ПЕК Микола Мартиненко закликає президента Кучму відправити у відставку віце-прем’єра з ПЕК Андрія Клюєва.

Про це повідомляє прес-служба центрального штабу Віктора Ющенка.

На думку Мартиненка, "критичний стан вугільної галузі і незадовільний рівень безпеки шахтарів вимагає постійної уваги з боку уряду. Клюєв не може працювати віце-прем’єром факультативно, розриваючись між виконанням обов’язків члена уряду, відпусткою й роботою у передвиборчому штабі Януковича".

"Зрозуміло, що Янукович не відправить у відставку члена своєї команди. Прийняти відповідне рішення повинен президент", – вважає народний депутат. Мартиненко підкреслив, що "трагедія на шахті "Краснолиманській" не є випадковою. Це - результат неефективної й безсистемної роботи уряду Януковича".

Інший депутат блоку Ющенка, Сергій Соболєв в ефірі Радіо Свобода нагадав, що нинішній рік був оголошений Януковичем "роком найбільших грошових вливань у вугільну галузь". Однак, за його словами, виділені 4 млрд. коштів пішли "не на захист трудових прав, не на створення реальних умов для роботи", а "знову відмиваються генералами і шахтними баронами".

Соболєв також проаналізував діяльність профспілок і зазначив, що "сьогодні завдяки Януковичу та його команді в Донецькому регіоні створена така умова тотального страху, що трагедії на шахтах відбуваються з мовчазної згоди цих людей".

На його думку, "в Україні профспілки не мають можливості підняти свій голос, бо одразу з’являться стрижені люди в чорних шкірянках, які одразу покажуть і нагадають їм на зеківській мові, яким чином треба поводитись".

В той же час прес-служба штабу Віктора Януковича повідомляє, що центральний виборчий штаб і коордрада політичних партій та громадських організацій з підтримки Януковича вирішили зібрати кошти для родин гірняків, які загинули на шахті "Червонолиманська".

Як повідомив голова штабу Януковича Сергій Тігіпко, партійці "Трудової України" вже зібрали та перерахували у м. Родинське, де розташована шахта, 25 тисяч гривень, члени партії "Регіони України" – 100 тисяч гривень, СДПУ (о) – по 5 тисяч гривень кожній родині загиблого шахтаря. Збір коштів триває.



Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування