Доренко жалкує, що погодився працювати на Пінчука

Четвер, 22 липня 2004, 15:09
Україна набуває форм феодальної держави, і в ній відсутнє громадське життя.

Про це заявив російський тележурналіст Сергій Доренко у четвер в Києві.

Доренко вважає, що "сьогодні телеканали оперують міфами, тоді як реально Україна скочується в феодалізм".

Оскільки думку нинішніх громадян формує в основному телебачення, на думку тележурналіста, на майбутніх виборах "телегромадянам належить обрати телепрезидента України".

"Я кажу вам про відсутність громадського життя в Україні взагалі як такого – в умовах феодального суспільства", - наголосив Доренко.

На думку тележурналіста, "і в Росії, і в Україні перемогти може лише "статусний принц". За словами Доренка, через те що "у людей кастова свідомість", на посаду президента може претендувати "лише прем'єр, віце-прем'єр і людина такого рангу", тоді як у всіх інших шансів немає.

Проте парадокс ситуації, на думку Доренка, полягає в тому, що діючий президент своєю підтримкою того чи іншого кандидата "з одного боку, дарує йому статус, з іншого – "бруднить" його своєю антипривабливістю".

Доренко підтвердив, що не працюватиме на українських телеканалах.

"Я не працюватиму на жодному з українських каналів", - заявив Доренко. Натомість журналіст має намір їздити Україною і зустрічатися з людьми, говорити з ними, "про злиденне становище, про те, що олігархи позбавляють їх майбутнього".

"Я буду вибачатися перед людьми за те, що мені довелося в 1999 році брати участь у "Вуличному телебаченні", - сказав Доренко. Тоді він агітував проти комуністів і за Кучму, про що зараз жалкує. За словами російського журналіста, тоді його про це просив особисто Віктор Пінчук.

"Пропозиції про роботу на українських телеканалах я отримував протягом останніх років неодноразово", - повідомив Доренко.

За його словами, такі пропозиції надходили завжди від власників телеканалів, і завжди мова велася про "політичну передачу". Проте кожного разу він відмовлявся.

"У вівторок на минулому тижні я відмовився від чергової пропозиції",- повідомив Доренко, додавши, що з огляду на ділову етику не називатиме канал і людину, від якої пропозиція надходила.

За його словами, він міг би "отримати колосальний бюджет і два роки готувати інформаційно-аналітичну службу, щоб робити якісну передачу".

Але, додав Доренко, це йому "вже не цікаво", і він не хоче працювати по 16 годин на добу, як раніше. Крім того, зізнався тележурналіст, він побоюється, що йому довелося б "конкурувати не з іншими передачами, а з самим собою" 1990-х років.

"Українська Правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...