Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Генпрокуратура звинувачує посла США в тиску на слідство

Четвер, 22 липня 2004, 15:49
Генеральна прокуратура України розцінює заяви посла США Джона Хербста щодо компанії "Воля-Кабель" як тиск на слідство і спробу втрутитися в роботу українських правоохоронних органів.

У повідомленні прес-служби Генпрокуратури відзначається, що вона "вдячна американському послу за відвертість", оскільки його заява "чітко позначила прямі інтереси американської сторони в діяльності компанії "Воля-Кабель".

"Пан посол підтвердив те, від чого у своїх заявах намагалися відгородитися керівники цієї компанії", а саме, що "Воля" дійсно фінансується американськими громадянами, що зараз, за словами посла, "бачать загрозу своїм інвестиціям", - йдеться у повідомленні Генпрокуратури.

"Тобто громадяни Америки, і які вклали гроші в компанію "Воля-Кабель", у надії одержати солідні дивіденди, сьогодні занепокоєні тим, що плани можуть зірватися", - говориться в повідомленні.

"Це, нарешті, пояснює те штучне накручування пристрастей навколо кримінальної справи щодо керівників "Воля-Кабель" і спроби надати цій чисто кримінальній справі, пов'язаній з поширенням порнографії і порушенням закону "Про захист суспільної моралі", політичне забарвлення", - відзначається в повідомленні.

"Пан посол лякає Україну тим, що вона залишиться без інвестицій. Але чи потрібні їй інвестиції, спрямовані на поширення порнографії і підрив суспільної моралі?", - відзначається в повідомленні.

"Зрозуміло, що захищати інтереси американських громадян є обов'язком посла. Але якщо пан Хербст вважає, що в Україні існують закони, обов'язкові для виконання тільки українцями, і необов'язкові для іноземних громадян - він помиляється. Закони в Україні єдині для усіх. У тому числі і для тих, хто фінансує "Волю-Кабель". І прокуратура України буде доводити це, незважаючи на дипломатичний тиск", - заявляє прес-служба.

Як повідомлялося, у середу Гербст заявив, що тиск на столичного оператора кабельного телебачення компанію "Воля-Кабель" може вплинути на приплив іноземних інвестицій в Україну. "Компанія знаходиться під дуже незвичайним тиском з боку представників влади", - сказав посол.

Посол нагадав, що інвесторами "Волі" є американські фонди, що "поєднують кошти інвесторів і вкладають них у різні підприємства.

Прокуратура Дніпровського району Києва звинувачує керівників "Волі" у поширенні порнографічної продукції, здійсненні діяльності з порушенням ліцензійних умов, відмиванні грошей, отриманих злочинним шляхом.

27 червня директор "Волі" Сергій Бойко, а 29 червня - його заступник Валерій Салямов були затримані. 30 червня суд дав згоду на арешт затриманих, а 7 липня, за рішенням Апеляційного суду Києва, вони були звільнені.

Компанія, у свою чергу, заявляє про тиск на неї з боку прокуратури: за її інформацією, останнім часом у групі "Воля" було проведено понад 10 перевірок і чотири обшуки, вилучена вся бухгалтерська звітність за весь період діяльності ЗАТ "Воля-кабель" і фірм-партнерів.

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

Гербст попередив Генпрокуратуру, чим закінчиться її "боротьба" з порно

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування