Черновецький, балотуючись разом з Ющенком, хоче зміцнити "Нашу Україну"

Четвер, 22 липня 2004, 19:05
Кандидат в президенти, член блоку "Наша Україна" Леонід Черновецький не вважає, що його участь у виборах одночасно за участю Віктора Ющенка призведе до розколу блоку.

"Я вважаю, що такими діями я зміцнюю блок "Наша Україна", і, більш того, моя програма відрізняється від програми Ющенка. Вона взагалі досить оригінальна і вам сподобається", - сказав Черновецький журналістам по закінченні реєстрації його кандидатом у президенти.

Кандидат підкреслив, що Ющенко заслуговує, щоб його підтримав весь український народ.

"Але жодних дій, які суперечать демократії або будь-кому, я робити не збираюся", - сказав він, додавши, що хоче презентувати новий рух - християнсько-ліберальний.

"Є така партія (Християнсько-ліберальна), лідером якої я є", - сказав Черновецький.

Відповідаючи на питання журналістів, чому він вирішив балотуватися в президенти, Черновецький сказав: "Тому що я успішний, прожив багато років - мені вже 53 роки, у мене за плечима багатий життєвий досвід, у тому числі і політичний - я один із старих депутатів (народний депутат трьох останніх скликань)".

"Крім того, я знаходжуся в опозиції. Для мене це подія: я перейшов бар'єр для того, щоб говорити те, що я думаю, а не те, що думають за мене", - додав Черновецький.

Черновецький також заявив, що не збирається виходити з фракції "Наша Україна". "Я не зрадник: ви знаєте, хто ще є від "Нашої України" кандидатом. Ніхто не дочекається від мене, щоб я зняв свою кандидатуру", - сказав він.

Він також повідомив, що не обговорював це питання з Ющенком.

"Він - демократична людина і жодні умови ми з ним з цього приводу не обговорювали. Він не здатний на розмови: "Ти зараз зніми, ти потім зніми". Нічого такого не відбувалося", - сказав кандидат.

Відповідаючи на питання про свої шанси в майбутній виборчій кампанії, Черновецький сказав: "Я високої думки про те, що я вже зробив для України, реально вніс свій внесок в економіку. Мені є, що сказати".

За його словами, передвиборна програма кандидата "відрізняється християнською любов'ю до кожного. "Кожен посадовець, що кривдить знедоленого, пенсіонера, інваліда або дитину, має сидіти у в'язниці", - процитував основне гасло своєї програми Черновецький, додавши, що нікого не хоче бачити у в'язниці".

Черновецький приєднався до парламентської фракції "Наша Україна" у лютому цього року. Раніше був позафракційним.

З 15 зареєстрованих кандидатів у президенти Черновецький декларував найвищий доход у 2003 році - 7,7 млн. грн. 52-літній Черновецький - почесний президент Правекс-Банка. Раніше в президентських кампаніях участі не брав.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування