На форум Януковича молодь звозитимуть "етапом", а в області СДПУ(о) закривають газети

Четвер, 22 липня 2004, 19:38
Учасників молодіжного форуму на підтримку кандидата в президенти Віктора Януковича, який має відбутися у п'ятницю, звозять до Києва під адміністративним тиском.

Про це заявляє народний депутат України В’ячеслав Кириленко, повідомляє прес-служба центрального штабу Віктора Ющенка.

"Як стало відомо з абсолютно достовірних джерел, організацією форуму займається Міністерство України у справах сім'ї, дітей та молоді, яке очолює Голова об’єднання "Жінки за майбутнє" Валентина Довженко," – повідомив Кириленко.

"Є абсолютно достовірна інформація про те, що всі підрозділи міністерства в кожній області отримали телефонограму, у яких міститься чітка вказівка сформувати делегації на форум. Отже, можна зробити висновок, що в Києві завтра відбудеться не форум "Молодь за Януковича", а розширена нарада міністерства у справах сім'ї та молоді", яка жодним чином не відображає настроїв української молоді," – наголосив Кириленко.

Він нагадав, що залучення держслужбовців у робочий час до агітаційних заходів на підтримку кандидата від влади є прямим порушенням виборчого законодавства.

В той же час на Черкащині цього тижня було здійснено спробу припинити друк ще одного регіонального видання, обласної газети "Молодь Черкащини", в якій довгий час працював поет Василь Симоненко.

Директор Звенигородської районної друкарні, де друкується "Молодь Черкащини", дав зрозуміти керівництву редакції, що на нього чиниться тиск з боку керівництва райдержадміністрації.

Мовляв, якщо в номері буде вміщена інформація про Віктора Ющенка, газету не дозволено друкувати. А навіть якщо її і віддрукують, то в експедицію не віддавати аж доки газету не перечитають в райдержадміністрації.

Колектив молодіжної редакції змушений був зробити ще один макет-дублікат газетного номера і в ніч на 21 липня друкувати видання в іншій друкарні.

Раніше в тій же друкарні було відмовлено в друкуванні чергового номера незалежній газеті "Поле честі", після публікації репортажу про події, пов’язані із Ющенком.

З тієї ж причини ще кілька місяців тому у Звенигородці припинено було друк обласної газети "Вільнодумець", в якій вийшло інтерв'ю чоловіка, що сидів в одній камері з Януковичем. Є дані, що керівника друкарні змушують припинити друкування і Корсунь-Шевченківської міської газети "Корсунь".

Журналісти припускають, що всі вказівки про згортання свободи слова в області можуть спускатися друкарням із комітету інформації Черкаської облдержадміністрації, який очолює Микола Костецький.

Слід зазначити, що голова Черкаської облдержадміністрації член СДПУ(о) Вадим Льошенко, проводячи 20 липня прес-конференцію, обіцяв журналістам обласних засобів масової інформації їх право на всебічне висвітлення суспільних явищ та подій, включаючи і передвиборчу президентську компанію, нагадує прес-служба штабу Ющенка



Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...