Україну знову названо найбільшим піратом

П'ятниця, 23 липня 2004, 10:24
Україна знову потрапила до десятки країн з найвищим рівнем музичного піратства.

Це випливає з річного звіту про боротьбу з нелегальним виробництвом й реалізацією компакт-дисків у світі минулого року міжнародної федерації фонографічної індустрії (IFPI), оприлюдненого в четвер.

IFPI оцінила минулорічний обсяг нелегальної реалізації музичної продукції в світі в 4 з половиною мільярди доларів.

Другий рік поспіль фахівці виділили 10 країн, які недостатньо протидіють музичному піратству. І вдруге в цьому списку опинилася Україна.

Вона потрапила в один перелік з Китаєм та Росією, яких визнали найбільшими нелегальними виробниками компактів. До списку також потрапили Парагвай, Бразилія, Пакистан, Мексика, Іспанія, Тайвань і Таїланд.

Звіт позитивно оцінив намагання української міліції протидіяти роздрібним торговцям нелегальним товаром. Водночас заходи проти розповсюджувачів названо неадекватними.

Піратський ринок компакт-дисків в Україні оцінено в 42 мільйони доларів. Основною проблемою для України є величезний наплив незаконної музичної продукції з Росії. Дії української митниці на кордоні з Росією для блокування шляху поставок оцінено як незадовільні.

Попри санкції США проти України, що тривають вже 2 роки, Верховна Рада досі не внесла відповідних поправок до закону, що регулює виробництво компакт-дисків. IFPI рекомендує українському урядові посилити покарання за порушенням авторських прав.

Німецька хвиля


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...