Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучма теж "заспівав": "а также в області балєта ми впєрєді планєти всєй"

П'ятниця, 23 липня 2004, 15:31
Президент України Леонід Кучма вважає, що за десять років його правління Україні удалося головне.

Про це він заявив у Дніпропетровську на святкуванні 60-річчя Південного машинобудівного заводу.

"Сьогодні приємно відзначити, що нам удалося головне. Економіка України демонструє найвищі темпи росту на Європейському континенті", - сказав Кучма у вітальній промові до працівників "Південмашу", поширеній прес-службою президента.

"Я не утомлююся повторювати, що майбутнє України – у наукомістких національних проектах і міждержавних програмах, насамперед у рамках єдиного економічного простору", - додав він, відзначивши в цьому видатну роль Південмашу.

За словами Кучми, сьогодні Україна "повернулася в космос повноправним членом міжнародної космічної співдружності", відвоювала місце "під сонцем" серед технологічно розвинених країн, не втратила "наш безцінний потенціал".

При цьому Кучма нагадав стару пісню: "Зато мы делаем ракеты, перекрываем Енисей, а также в области балета мы впереди планеты всей".

"За океаном сама згадка про знамениту ракету SS-18, яку охрестили Сатаною, викликала трепет. На щастя, часи холодної війни залишилися в 20 столітті. Але слава про дніпровських майстрів-ракетників не згасла", - нагадав президент.

"Такі промислові, науково-технічні гіганти мають, я б сказав, цивілізаційне значення. Народ, у якого є Південмаш, відрізняється від народу, у якого Південмашу немає. Принаймні, я так думаю", - сказав Кучма.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...