КУЧМА ПЕРЕДУМАВ: "УКРНАФТА" НЕ ДІСТАНЕТЬСЯ ГРУПІ ПРИВАТ

П'ятниця, 23 липня 2004, 16:59
Президент України Леонід Кучма доручив зберегти контрольний пакет акцій найбільшої нафтовидобувної компанії ВАТ "Укрнафта" у власності Національної акціонерної компанії (НАК) "Нафтогаз України".

Про це йдеться у дорученні президента України №1-1/924 від 21 липня 2004 року прем'єр-міністрові Віктору Януковичу, главі Фонду держмайна (ФДМ) Михайлу Чечетову і голові правління НАК Юрію Бойку, текст якого має агентство.

"Забезпечити збереження за НАК "Нафтогаз України" частки в розмірі не менш 50%+1 акція", - сказано в документі.

Раніше передбачалося, що в рамках реалізації указу президента від 16 липня про передачу держчсатки в "Укртатнафті" і НПК "Галичині" у статутний фонд "Укрнафти і проведенні додаткової емісії акцій компанії, "Нафтогаз України" передасть 49% акцій нафтовидобувної компанії ФДМ, залишивши за собою тільки 1%+1 акцію.

ВАТ "Укрнафта" у січні-червні 2004 року збільшила видобуток нафти і газового конденсату на 7% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року - до 1506,9 тис. тонн, що склало 72,6% загальноукраїнського видобутку.

Статутний фонд "Укрнафти" складає 13,6 млн. грн., однак ринкова капіталізація (за котируваннями у ПФТС на 21 липня) - 3,77 млрд. грн.

В даний час контрольний пакет акцій "Укрнафти" у розмірі 50%+1 акцій знаходиться у власності НАК "Нафтогаз України", а найбільшим міноритарным акціонером, що контролює 42% акцій, є група компаній, пов'язаних із Приватбанком, що також контролює НПЗ "Нафтохімік Прикарпаття".

"Укртатнафта" за шість місяців цього року переробила 3,538 млн. тонн нафти, "Галичина" - 1,203 млн. тонн, а всі шість НПЗ України - 10,282 млн. тонн.

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

Групі "Приват" віддали два заводи для створення гіганта

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування