Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучма вважає, що за приватизацією "Укртелекому" краще наглядати Кірпі, а не Януковичу?

П'ятниця, 23 липня 2004, 17:13
Президент Кучма намагається передати міністру транспорту Георгію Кірпі Державний комітет зв’язку перед приватизацією "Укртелекому", оскільки довіряє йому більше, ніж прем'єру Віктору Януковичу.

Таку думку висловив народний депутат Ігор Гринів у коментарі прес-службі центрального штабу Ющенка.

Як відомо, два дні тому "Інтерфакс-Україна" повідомив про можливе підписання найближчим часом указу президента про підпорядкування Держкомзв’язку міністерству транспорту. Посилаючись на поінформоване джерело, агенція висловила припущення, що міністерство Кірпи буде реорганізовано в міністерство транспорту і зв’язку.

За словами Гриніва, приводом до такого рішення Кучми могло стати те, що останнім часом "Укрчастотнагляд", який підпорядковується Держкомзв'язку, виділив 75 частот для донецької телекомпанії. При цьому депутат нагадав, що раніше ще одна донецька телевізійна компанія – ТРК "Україна" отримала від "Укрчастотнагляду" понад 100 частот.

"Таким чином, протягом короткого проміжку часу Янукович створив у загальнонаціональному медіа-просторі вже другу телекомпанію. Очевидно, це було зроблено без погодження з президентом. Своїми діями Янукович дав підстави говорити, що він контролює "Укрчастотнагляд", тому Леонід Кучма вирішив перепідпорядкувати цей орган і передати його разом із Держкомзв’язку в більш надійні руки Георгія Кірпи," – відзначає Гринів.

Але основною причиною таких структурних змін, на переконання депутата, є початок приватизації "Укртелекому". "Зрозуміло, що для Кучми дуже важливо, щоб ця оборудка відбулася до виборів і здійснювалася під пильним оком людей, яким він може довіряти. На відміну від амбітного Януковича, Кірпа користується більшою довірою гаранта," – заявив Гринів.

Читайте також:

Демобілізація Льовочкіна

"Укртелеком" приватизують під вибори. Цим займуться Азаров, Льовочкін і СБУ

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування