Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Підпис за щеплення корови і Януковича – одне й те саме?

П'ятниця, 23 липня 2004, 18:13
Збір підписів за кандидата у президенти Віктора Януковича у Стрийському районі відбувається з використанням адміністративного ресурсу.

Про це повідомляє регіональний штаб Віктора Ющенка у Львівській області.

"Збір підписів організувала та контролює Стрийська районна державна адміністрація. Як правило, в селах збором підписів займається секретар сільської ради. Сам збір підписів відбувається шляхом обману та залякування, у громадян забирають паспорти для вирішення нібито господарських проблем, або просто обманюють виборців, кажучи, що це підписи за Ющенка", - йдеться у повідомленні.

Так, у селі Дашава Стрийського району Львівської області під час щеплення корів у селян збирали по 5 грн. за щеплення й одночасно вимагали паспорти. Як потім зізналися самі збирачі паспортів, вони збирали підписи за кандидата в президенти Віктора Януковича, але селянам про це не говорили.

Прийшовши в хату до Анастасії Галій, представниця сільради вимагала 5 грн. і паспорт. А коли Галій спитала навіщо для щеплення корови паспорт, у відповідь почула: "Давайте скоренько, бо не маю часу. Паспорт не для корови, а для виборів".

Через два дні жінка дізналась, що її обдурили і що вона поставила підпис за Януковича, після чого вона прийшла до районного представництва "Нашої України" і написала заяву-протест.

В той же час як повідомили прес-службі "Центрального штабу Віктора Ющенка представники Харківського штабу у ряді районів Харкова співробітники соціальних служб у робочий час проводять збір підписів за кандидата Януковича, отримуючи за кожний підпис певну плату.

Автори заяви також повідомляють про погрози з боку збирачів підписів за провладного кандидата на адресу жителів закритих під'їздів, де чергові відмовляються впускати "непрошених гостей".

Голова Білоцерківської районної організації Конгресу Українських Націоналістів Анатолій Пазюра заявив, що 23 липня на центральному майдані Кагарлика відбувався примусовий збір підписів за Януковича.

За його словами жителі Кагарлицького району для підписання залучаються владою з організацій за місцем роботи. Оскільки жителі району в більшості не хочуть надавати підписи на підтримку Януковича, збирачі підписів залякують людей звільненням з роботи.

В той же час Сакська та Харківська організації "Нашої України" повідомляють, що провокатори проводять збір підписів на підтримку Віктора Ющенка.

Зокрема в Саках "псевдоприхильники, які збирають підписи, часом поводяться відверто по-хамськи, ображають людей, погрожують розправами, якщо хтось відмовляється підписатися".

Організації наголошують, що штаби Віктора Ющенка "ще не починали збір підписів на підтримку кандидата в президенти.

Читайте також:

ЯНУКОВИЧ ВИГРАВ ГРУ ПЕРШИЙ МІЛЬЙОН

Любов до Януковича досягається без тиску і коштує до 1 гривні?

В Одесі хворих змушують підписуватися за Януковича

За Януковича силою підписують бібліотекарів, а через Ющенка не виходить газета

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...