Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЧУТКИ ПРО 3 ТЕРМІН КУЧМИ ВРЯТУВАЛИ ЯНУКОВИЧА. А опозицію об'єднують лише "касети"

Субота, 24 липня 2004, 12:40
Президент України Леонід Кучма вважає, що чутки про його намір балотуватися на президентських виборах дозволили "відтягнути негатив" від єдиного кандидата в президенти від влади Віктора Януковича.

"Весь цей час негатив був зосереджений на чинному президенті, тому що вважали, що я піду (на вибори)", - сказав він.

"Якби Янукович рік тому заявив, що буде президентом, мене б перестали чіпати і їздили б на ньому", - сказав Кучма в інтерв'ю журналістам у суботу в Дніпропетровську.

"Це позитив, хоча для мене цей позитив був дуже і дуже болісним", - додав він.

За словами Кучми, питання щодо його намірів ще раз балотуватися на посаду президента знімуться після закінчення терміну висування кандидатів у президенти. "Думаю, після 27 серпня жодних питань ставити не будуть", - сказав він.

При цьому Кучма відзначив, що побоювання Заходу щодо його можливих претензій на посаду глави держави були некоректними, оскільки Конституційний суд України визначив правомочність його висування.

Президент підкреслив, що у всіх західних країнах рішення конституційних судів не ставляться під сумнів. "Конституційний суд - це вищий суд, його рішення не обговорюються, а виконуються", - сказав він.

Глава держави також висловив думку, що заяви західних політиків напередодні виборів пов'язані з їхньою незацікавленістю в стабільній Україні.

"У перехідному періоді в будь-якій країні, особливо на пострадянському просторі, необхідна стабільність. Будь-який президент, що прийде - це обов'язково будуть зміни. Напевно, західні політики не дуже хочуть, щоб у центрі Європи з'явилася така могутня, сильна країна - Україна", - сказав Кучма.

В той же час Кучма заявив, що вважає неможливим об'єднання зусиль опозиції на майбутніх виборах глави держави.

"В арифметиці четвірка є, а в політиці цієї четвірки не буде", - сказав він.

"Це абсолютно різні люди, абсолютно різні політики, абсолютно різні ідеології. Їх поєднує одне - жадібність до влади", - додав глава держави.

Президент також відзначив, що опозицію в Україні поєднує "касетний скандал", а також скандал, пов'язаний із продажем "Кольчуг" Іраку. "Багатьом хотілося б повторити югославський варіант, однак Україна - не Югославія", - підкреслив Кучма.

"Четвірок за ці роки в нас було багато, конфігурації дещо змінювалися, а деякі гравці були постійними", - додав президент.

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...