Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Комуністи" підтримають Мороза

Субота, 24 липня 2004, 17:25
Комуністична партії України (оновлена) підтримає кандидатуру лідера Соцпартії Олександра Мороза на виборах президента України, які відбудуться 31 жовтня.

Таке рішення ухвалили 235 делегатів IV з'їзду КПУ(о), який пройшов у суботу в Києві.

Як підкреслив, виступаючи на з'їзді, лідер партії Михайло Савенко, "саме Мороз може виграти другий тур, якщо ліві проголосують за нього".

З'їзд також прийняв звернення до комуністів України і українського народу.
КПУ (оновлена) закликала комуністів країни об'єднатися навколо ідеї - виграти вибори і підтримати кандидатуру Мороза.

"Якщо у першому турі ми працюватимемо на Петра Симоненка (лідер КПУ) і він вийде до другого туру, то у другому турі він повторить результат 1999 року - 37%, а може бути і менше. А значить, голосуючи за Симоненка, ми отримаємо в результаті Віктора Януковича - Кучму-3 ", - зазначається у зверненні.

"Сьогодні ми бачимо сильну, підтриману народом кандидатуру на пост президента - Олександра Мороза, який може перемогти як Януковича, так і Ющенка у другому турі", - аргументують комуністи-оновленці.

У звертанні з'їзду до українського народу, зокрема, підкреслюється, що основою ефективного розвитку України повинен стати "народний контроль над всіма сферами виробництва, соціальним життям країни, контроль над владою".

"Поряд з ринковою економікою має розвиватися планове господарство, яке дасть можливість уникнути енергетичних, хлібних та інших криз", - мовиться в документі, в якому, зокрема, підкреслюється, що середній клас має бути орієнтиром соціального життя громадян.

Крім того, КПУ(о) виступає за створення надійної системи охорони здоров'я, доступної кожному, підкреслюючи також, що зарплата, як і пенсія, не повинна бути меншою прожиткового рівня.

У партії також зазначають, що Україна має бути позаблоковою державою, а відправлення військового контингенту в Ірак суперечить волі народу.

Як зазначається у зверненні, саме програма Мороза в більшості питань відображає позиції маніфесту КПУ(о) і спрямована на розв'язання вищеозначених проблем, тому з'їзд ухвалив рішення підтримати його кандидатуру на президентських виборах.

КПУ (оновлена) була зареєстрована у вересні 2000 року.

"Інтерфакс-Україна"

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування