Кучмі не сподобалося, коли він побачив у полі американський трактор

Понеділок, 26 липня 2004, 18:10
Президент Леонід Кучма вважає, що Росії й Україні треба поглибити співробітництво в області високих технологій.

"Я думаю, що пора нам переходити на більш високий ступінь розвитку наших відносин, тим більше, для цього всі можливості є", - заявив Кучма на засіданні ділових кіл України і Росії в Криму, у якому також взяв участь президент РФ Володимир Путін.

"Машинобудування – високотехнологічне. Я тільки що повернувся з Дніпропетровської області. На полях цього регіону я не бачу ні російської, ні української техніки - американська, німецька", – помітив Кучма.

Кучма розповів, що Україна "уже має досить багатий досвід взаємодії з російськими інвесторами".

"Ми вітаємо сучасні наробітки, нові технології, все те позитивне, що принесли нам наші партнери. З багатьма російськими бізнесменами в нас напрацьований позитивний досвід співробітництва. Серед них – Вагіт Алекперов, Герман Хан, Віктор Вексельберг, Оле Дерипаска й інші".

"Саме завдяки контактам між бізнесменами й урядами двох країн нам вдалося розв'язати недавню паливну кризу в Україні", - додав Кучма.

Кучма сказав, що "досить успішно українські і російські партнери просунулися в нафтогазовому секторі".

"Після того, як російський капітал прийшов на Лисичанський, Одеський і Херсонський нафтопереробні заводи, за кілька років постачання російської нафти зросли в 6-8 разів", - додав він.

"Істотно активізувалося наше співробітництво в металургійній галузі. Після приходу в 2001 році російського інвестора групи "Базовий елемент" на Миколаївський глиноземний завод підприємство було цілком забезпечене сировиною".

"Щорічне виробництво глинозему не тільки вийшло на первісну проектну потужність у 1 млн. тонн, але і за рахунок реконструкції досягло показника 1,3 млн. тонн. "Крім того, є реальні можливості вже найближчим часом вийти на рівень у 1,6 млн. тонн", - сказав Кучма.

У той же час, як відомо, Фонд держмайна загрожує розірвати угоду покупки Миколаївського глиноземного заводу, оскільки російський інвестор з "Базового елемента" не виконав інвестзобов'язань – будівля алюмінієвого заводу в Харківській області.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування