Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

delogongadze.org з'явилось, бо Генпрокуратура не звертає уваги на записи Мельниченка

Вівторок, 27 липня 2004, 11:00
Представник Британської Національної Спілки журналістів Саймон Пірані заявляє, що джерела, які передали матеріали для сайту www.delogongadze.org є надійними.

Про це він сказав в інтерв'ю Українській службі Бі-Бі-Сі

За словами Пірані, Національна Cпілка журналістів Британії та Ірландії мала на меті привернути увагу до вебсайту www.delogongadze.org аби досягти поступу в розслідуванні смерті Георгія Ґонґадзе, яке затягується вже 4 роки.

"У нас є свідчення, що розслідування власне було загальмоване на дуже високому рівні. Ми гадаємо, що це наш обов'язок як журналістів, перед колегами в Україні та у Європі привернути увагу до цих свідчень", - зазначив Пірані.

"Запитання полягає у тому, чому надзвичайно важливі свідчення, як от плівки майора Мельниченка, досі не беруться до уваги. Тепер у нас є свідчення, що ключовий свідок у справі, колишній офіцер Гончаров був вбитим", - додав він.

Він наголосив, що НСЖ має зробити усе залежне від них, аби вбивство "було розслідуване і винні були покарані".

Коментуючи надійність джерел інформації, що надали документи, Пірані сказав: "Ми не можемо назвати імена журналістів, на їхнє прохання, але ми їм цілком довіряємо. Ми не оприлюднювали б прес-реліз, якби ми не мали абсолютної довіри до тих журналістів. Це - все, що я можу сказати".

Він також не погодився із заявами Генпрокуратури, що будь-який витік інформації з досудового слідства шкодить розслідуванню справи Ґонґадзе.

"Ми вважаємо, що найбільша загроза в процесі цього розслідування полягає у тому, що факти, загально відомі, або які активно поширюються і повинні розслідуватися в першу чергу, насправді не розглядаються тими, хто їх повинен розслідувати у першу чергу", - сказав Пірані.

Він відзначив, що розслідування "наражається на спротив влади і прогресує лише тоді коли громадянське суспільство, наші колеги в Україні, люди які не належать до кола слідчих провадять кампанії і змушують до прогресу".

"Українські власті мають дати відповіді на запитання, які порушені, пояснити, що трапилося з паном Гончаровим, пояснити, чому справу проти цього вищого офіцера було закрито, пояснити, чому проводилася масштабна операція стеження за Ґонґадзе напередодні його смерті, а коли його було викрадено, то чому ті, хто вів за ними стеження, як люди, які підкоряються закону, не повідомили про те, що його було викрадено", - сказав Пірані.

"Зі свого боку ми намагаємося допомогти нашим українським колегам, які стикаються з такого роду загрозою в ході журналістської роботи, дійти висновку, що хто б не вбив Георгія Ґонґадзе, він постане перед судом", - наголосив він.

Читайте також:

ОПРИЛЮДНЕНО 180 СТОРІНОК ДОПИТІВ У СПРАВІ ГОНГАДЗЕ

Генпрокуратура не знає, чи часом не фальшиві допити висять на сайті www.delogongadze.org

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування