Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Лавринович проведе чесні вибори у тюрмах. Всупереч критиці Кучми

Вівторок, 27 липня 2004, 11:12
Організація з безпеки та співробітництва у Європі та Мін′юст України починають спільний проект, метою якого є правоосвіта виборців.

За словами міністра юстиції Олександр Лавринович, проект спрямований на створення умов для прозорих виборів президента–2004.

Участь ОБСЄ передбачає підтримку правоосвітньої роботи Міністерства юстиції з виборцями України. Зокрема, можливе створення груп експертів, в тому числі для проведення досліджень, що виявлятимуть найбільш вразливі місця українського електорату.

Планується розробка пам′яток для окремих категорій виборців – осіб, які за станом здоров′я не зможуть прибути до виборчої дільниці, які на момент виборів-2004 знаходитимуться в стаціонарних лікувальних закладах, а також для осіб, що перебуватимуть в установах кримінально-виконавчої системи.

В рамках проекту будуть проведені громадські слухання, повідомляє прес-служба Мін'юсту.

Олександр Лавринович повідомив, що остаточних домовленостей щодо впровадження проекту для виборців України Міністерство юстиції України та ОБСЄ планують досягнути цього тижня.

Як відомо, нещодавно президент Кучма разом із ще вісьмома лідерами держав СНД підписав заяву, в якій критикує ОБСЄ за подвійні стандарти та концентрацію на питаннях демократії.

Ця заява викликала хвилю критики серед представників громадських організацій України. Експерти пов'язують цю заяву із наближенням виборів в Україні, Білорусії та Казахстані і спробою лідерів цих країн зіграти на випередження в очікуванні критичних зауважень з боку ОБСЄ.

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування