КІНАХ ПРОТИ ПРЕЗИДЕНТА З КРИМІНАЛЬНИМ МИНУЛИМ

Вівторок, 27 липня 2004, 16:14
Людина, яка має судимості, не може претендувати на посаду президента.

Таку думку висловив у понеділок кандидат у президенти, лідер Партії промисловців і підприємців Анатолій Кінах в ефірі радіо "Свобода".

"Абсолютно не має такого права (претендувати на посаду президента), бо це вже не проблема людини, це проблема честі, авторитету, гідності всього суспільства, і держави", - сказав Кінах.

"Не можна робити заручниками суспільство і державу, честь, авторитет держави намаганням тих, хто має кримінальне минуле, досягнути влади", - відповів Кінах на поставлене запитання.

Оцінюючи 10 років президентства Леоніда Кучми, Кінах назвав їх періодом "дуже великих втрачених можливостей".

Кінах додав, що "за цей час світ настільки далеко пішов вперед, що ми повинні сьогодні дуже сконцентрувати всі зусилля, щоб не допустити зростання між нами і світом якісних дистанцій".

Лідер ПППУ навів як приклад, що в 1990-му році ВВП України був в 1,2 рази вищий, ніж в Польщі, а сьогодні ВВП Польщі вже в 5 разів вищий, ніж в Україні, не кажучи про інші показники.

"Тому я дуже не хочу, щоб ми продовжували втрачання наших можливостей, бо це дуже гостро і негативно відбивається на всіх напрямах нашого життя, включаючи і фізичне здоров’я нації, і конкурентноздатність держави", - сказав Кінах.

Кінах констатував, що "сьогодні, на жаль, величезна праця всього українського народу не працює на покращення його життя".

"Я не хочу тут наводити цифри, але, наприклад, за перші 6 місяців поточного року декларується зростання валового внутрішнього продукту на 12 відсотків, а зростання доходів тільки на два відсотки. І коли я чую, що хтось обіцяє в черговий раз підвищити пенсію і забуває сказати, на скільки підвищувалися ціни, то це величезний цинізм до свого народу", - сказав він.

Як інформує "Громадське радіо" з посиланням на "Українські новини", Кінах повідомив, що збирати підписи на його підтримку передвиборчий штаб почав без "метушні".

Він також зазначив, що з другої половини серпня збір підписів стане більш активним.

"Ми абсолютно не допускаємо для себе торгівлю довірою людей. Ми не перетворюємо підписну кампанію в бізнес. У нас немає такого поняття, як вартість одного підпису", - сказав Кінах.

Згідно закону про вибори Президента, кожен кандидат на пост глави держави повинен зібрати 500 тисяч підписів до 20 вересня.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News