Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У нападника на представника Ющенка стріляли з автомобіля депутата

Вівторок, 27 липня 2004, 17:25
У нападника на народного депутата Олексія Козаченка стріляли із салону автомобіля депутата. Таку заяву зробив на прес-конференції у вівторок в Одесі прокурор Одеської області Михайло Гаврилюк.

Він заявив, що експерти дали чітку відповідь про місце пострілу - салон автомобіля. Також на автомобілі виявлені характерні ушкодження.

Гаврилюк відзначив, що для відтворення повної картини події необхідно провести судово-біологічну і судово-хімічну експертизу на предмет наявності осколків скла на одязі Козаченка.

"Також ми очікуємо висновків судово-балістичної експертизи - з якого положення, з якої відстані був зроблений постріл".

Прокурор також заявив, що Козаченко кілька разів переносив час для проведення очної ставки з другим затриманим.

За словами прокурора, Козаченко не видав слідству ряд речовинних доказів, що могли б пролити світло на обставини нападу. У бесіді з прокурором області Казаченко заявив, що ці речовинні докази він передасть тільки незалежній судовій експертизі.

Начальник УМВС в Одеській області Григорій Єпур заявив на прес-конференції, що пістолет марки ТТ, з якого був зроблений смертельний постріл (один із двох нападників був убитий), у 1996 році був викрадений з військових складів Придністров'я.

В даний час правоохоронними органами Молдови і Росії перевіряється на прохання української сторони можливе застосування украденого пістолета в якихось злочинах.

За фактом нападу порушена кримінальна справа за двома статтями: у зв'язку зі смертю нападника і незаконним носінням нарізної вогнепальної зброї.

Як повідомлялося, у ніч на суботу в Одесі було вчинено замах на народного депутата Козаченка (група "Центр", довірена особа кандидата Віктора Ющенка).

Судово-медична експертиза визнала наявність у нього закритої черепно-мозкової травми, внутрішньої гематоми потиличної частини, численні забиті місця і синці. За словами депутата, двоє невідомих напали на нього біля будинку.

В одного з них був пістолет, який Козаченко вибив. Після цього йому завдали удару, імовірно, від другого нападника. Козаченко підібрав із землі пістолет і вистрілив. Один з нападників був убитий, другий утік.

Встановлено особу убитого. Це 25-річний мешканець Роздільнянского району Одеської області, раніше тричі засуджений. У неділю міліція затримала другого нападника на Козаченка. Ним виявився уродженець Роздільнянского району Одеської області 1980 року народження.

Сам Козаченко не пов'язує напад із президентською кампанією, але вважає його замовним.

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

На депутата з "Центра" напали

Ющенко: депутата Козаченка побили за підтримку опозиції

У депутата Козаченка, який відбив замах – черепно-мозкова травма

Затримано другого нападника на довірену особу Ющенка депутата Козаченка

Генпрокуратура вже побачила у словах Тягнибока приниження

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування