Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

РАДБЕЗ ЗНАЙШОВ ДЛЯ КУЧМИ "ВІДМАЗКУ"

Вівторок, 27 липня 2004, 18:44
Військова доктрина з внесеними до неї Леонідом Кучмою змінами, підтверджує незмінність курсу України на істотне поглиблення відносин з НАТО і Євросоюзом, відзначають у Раді національної безпеки й оборони.

Сам указ президента Леоніда Кучми, зокрема, що вносить зміни до Військової доктрини країни, "повною мірою узгоджується з основними нормативно-правовими актами, що регламентують політику держави в сфері зовнішньої політики, національної безпеки й оборони".

Про це йдеться в коментарі апарата РНБО, текст якого переданий у вівторок.

"Мова йде, насамперед, про прийнятий Верховною Радою закон "Про основи національної безпеки України", постанови "Про основні напрямки зовнішньої політики України", "Про взаємини України з НАТО", "Про взаємини України з ЄС", а також про затверджений рішенням РНБО від 23 травня 2002 року Стратегії України щодо НАТО", - йдеться в коментарі.

"Зазначені документи визначають стратегічні цілі і задачі нашої держави. У них міститься положення про вступ України до НАТО і ЄС, і ця мета продовжує залишатися найважливішим зовнішньополітичним пріоритетом, спрямованим на середньо- і довгострокову перспективу", - відзначає РНБО.

Разом з тим, йдеться в коментарі, затверджена указом президента Військова доктрина - "документ, розрахований не на довгострокову перспективу".

"Нова редакція Військової доктрини (затверджена указом від 15 червня) готувалася з розрахунком на схвалення в ході Стамбульського саміту Комісії Україна-НАТО рішення про приєднання України до програми НАТО "План дій щодо членства" і одержання нею статусу країни-кандидата.

Тому в неї були включені відповідні положення, що конкретизували можливості країни протягом найближчих років стати повноправним членом Альянсу.

Це ж стосується і наших взаємин з ЄС: передбачалося, що в Плані дій Украина-ЄС будуть конкретизовані перспективи двосторонніх відносин у сфері нацбезпеки й оборони в контексті нашого прагнення одержати членство в цій організації", - говориться в коментарі, який наводить "Інтерфакс-Україна".

Водночас, як відомо, жодні експерти не прогнозували отримання "Плану дій щодо членства" в НАТО у Стамбулі та конкретизації шансів України на вступ до ЄС на самміті в Гаазі.

Читайте також:

Кучма, НАТО, вибори і "російське питання"

КУЧМА ВІДМОВИВСЯ ВСТУПАТИ ДО ЄС І НАТО

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування