Мороз просить есдеків прислати побільше спостерігачів

Вівторок, 27 липня 2004, 19:18
Кандидат у президенти, лідер Соцпартії Олександр Мороз запросив представників соціал-демократичної фракції Європарламенту спостерігати за виборчою кампанією в Україні.

Про це йдеться у листі Мороза, направленому новообраному президента Європарламенту Хосе Бореля Фонтеля, що його поширила прес-служба СПУ.

Мороз схвалює "намагання Євросоюзу підтримувати демократичні процеси в Україні, зокрема, згоду направити до України спостерігачів за виборами".

"Це суттєва підтримка всім демократичним силам в Україні. Вона була б ефективнішою у разі приїзду в Україну представників соціал-демократичної фракції Європарламенту для аналізу ситуації у вересні - жовтні цього року", - пише лідер українських соціалістів.

"Прошу вважати мій привіт за офіційне запрошення, як керівника фракції соціалістів у парламенті України", - додає Мороз.

У листі зазначається, що "попередньо необхідність такого листа була узгоджена із головою фракції Партії європейських соціалістів Яном Вірсмою".

Мороз, поздоровивши Фонтеля з обранням на посаду президента Європарламенту і побажавши успіхів, зазначає: "Як керівник партії, що входить до Соцінтерну, плекаю надію, що з часом Україна приєднається до великої Європейської сім’ї як член ЄС".

Як відомо, раніше Мороз заявляв, що у разі перемоги не ставитиме собі за мету вступ України до ЄС і назвав спекуляціями теперішні заяви влади та опозиції про євроінтеграцію.

"Ми ніколи не будемо в Європейському Союзі і нам нічого там робити. А чи хоче цього Євросоюз? Я переконаний, що ні. І не так все просто для тих країн, що увійшли до ЄС, а для тих, хто там був раніше, теж не краще", - зазначив він.

"Українська Правда"

Читайте також:

Мороз каже, що Україна ніколи не буде в ЄС і він її туди не поведе

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News