ШОЛОХ НЕ ПРОСИВ ПРО ПРИТУЛОК У США. Мова іде про статус біженця?

Середа, 28 липня 2004, 11:18
Сергій Шолох, власник закритого радіо "Континент", спростував повідомлення, що він отримав політичний притулок у США.

Про це Шолох повідомив увечері в ефірі "5 каналу".

Шолох сказав, що не звертався з проханням про політичний притулок до жодної країни.

Водночас Шолох відповився коментувати, чи звертався він до західних держав за захистом у інший спосіб, ніж політичний притулок.

"Питання про будь-який інший статус я відмовляюся коментувати", - сказав Шолох.

Він підтвердив, що до зміни влади не збирається повертатися до України. Шолох сказав, що перебуває у Європі, і "не відчуває себе цілком безпечно".

За даними "Української правди", не виключено, що виникла плутанина у термінах, і Шолох чекає на отримання не "політичного притулку", а "статусу біженця" в США.

Про отримання Шолохом політичного притулку "Українській правді" стало відомо із поінформованих джерел у американській столиці. Найпевніше, Сергій Шолох планує оселитися у Вашингтоні.

Сергій Шолох може стати четвертим українським політемігрантом в Америці за
часів президентства Леоніда Кучми.

До цього політичний притулок або статус біженця в США отримали Мирослава Гонгадзе, екс-майор Микола Мельниченко та колишній депутат Олександр Єльяшкевич.

На радіо "Континент" у Києві транслювалися провідні західні станції - Бі-Бі-Сі, "Німецька хвиля", "Польське радіо", "Голос Америки", "Свобода".

Сергій Шолох залишив Київ напередодні закриття "Континенту" на початку березня 2004 року. Шолох стверджує, що перед цим його намагались схопити невідомі, які представилися міліціонерами і стверджували, що в них є постанова на примусовий привід на допит.

Також, за словами Шолоха, йому погрожували люди, тісно пов'язані із СДПУ(о). Зокрема, Валерій Воротнік, помічник заступника глави СДПУ(о) Нестора Шуфрича, та колишній адвокат Шолоха Марія Самбур "сказали, що мені кінець, якщо я запущу в ефір радіо "Свобода".

Раніше, повідомив Шолох, ці люди пропонували йому оприлюднити версію убивства Георгія Гонгадзе, де відводилися звинувачення з Леоніда Кучми.

Ці заяви Шолоха стали підставою для судових позовів Самбур і Воротніка до "Української правди" та "України молодої". Серед іншого в досудовому порядку вони вимагали арешту майна та грошей цих видань.

"Українська Правда"


Читайте також:

Сергій Шолох: Люди Медведчука спочатку планували повісити вбивство Гонгадзе на Волкова і Кравченка. Потім – на Марчука

Радіо "Континент" закрили. Перед цим Шолоху погрожували люди Медведчука


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...