Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У ЦВК хочуть, щоб кандидати приносили довідку про психічне здоров'я

Середа, 28 липня 2004, 13:20
Представники Центрвиборчкому вважають, що кандидати в президенти також повинні подавати разом з документами довідку про психічне здоров'я.

Так прокоментували в ЦВК кампанію по висуванню кандидатів президенти газеті "Сегодня".

За словами начальника управління діловодства й контролю Секретаріату Центвиборчкому Галини Кривошей, на день доводилося приймати до 10 осіб бажаючих стати президентом, багато з яких "не прочитали хоча б декілька статей у виборчому законодавстві".

Після спілкування з ними іноді доводилося відновлювати серцеву рівновагу за допомогою валеріанки. А поведінка деяких змушувала задуматися про стан їхнього психічного здоров'я, відзначила вона.

"Тому нехай наші законодавці ще зобов'язують бажаючих брати участь у виборах пред'являти відповідні медичні довідки. Напевно, тільки норми про внесення застави в 500 тис. грн., — не досить, щоб у виборчий процес не потрапляли пройдисвіти", — вважає Кривошей.

Кривошей розповіла, що всім бажаючим балотуватися в президенти видавалися зразки документів, у яких треба було, "як у першому класі, вставити пропущені слова". Однак деякі все одно не змогли грамотно оформити необхідні папери.

За її словами, "родзинкою" двох фаворитів президентської гонки, Віктора Януковича і Віктора Ющенка, саме і стали "бездоганно підготовлені документи". Як відомо, прем'єр-міністр зробив дві помилки у написанні власної посади.

Після реєстрації ЦВК буде обробляти підписні листи кандидатів. "Як свідчить практика минулих виборних кампаній, на кожного піде години три-чотири. Це дуже кропітка робота, адже кожен кандидат повинен привезти не менш 500 тис. підписів. Тому нею будуть займатися чоловік сім. Треба ще перевірити їхню якість, тобто дійсність", — відзначила Кривошей.

Також, за словами керівника секретаріату ЦВК Анатолія Моргуна, Центрвиборчкому необхідно визначити, яка модель прозорої урни буде використовуватися при голосуванні на виборчих дільницях, замовити їх виробнику і доставити на місця.

Але головна проблема - підготовка професійних співробітників ЦВК на місцях. "Люди просто приходять і вже під час роботи пізнають усю технологічну частину виборчого процесу", - відзначив він.

Моргун також відзначив, що Кабмін збільшив середню зарплату працівникам ЦВК до 650 гривень.

27 липня закінчилося висування й самовисування кандидатів на посаду президента України. Документи кандидатів ЦВК буде приймати до 1 серпня. Бажаючих стати президентом на 27 липня було 27 осіб. ЦВК зареєстрував тільки 15 кандидатів.

Читайте також:

Зареєстровано 15 кандидатів у президенти. На черзі ще Бродський, Омельченко, Кононов і лідер партії-тезки Жириновського

ЯНУКОВИЧ У ДЕКЛАРАЦІЇ ЗРОБИВ ДВІ ПОМИЛКИ В ОДНОМУ СЛОВІ


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування