Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В Одесі пікет проти психічної атаки за Януковича. А в Кіровограді зняли докази для Тігіпка

Середа, 28 липня 2004, 15:09
Понад сотню одеситів 27 липня пікетували міське управління охорони здоров'я з вимогою припинити тиск на медичних працівників, яких змушують підписуватися та збирати підписи за кандидата у президенти Віктора Януковича.

Про це повідомив керівник штабу Ющенка в Одеській області Володимир Курінний прес-службі центрального штабу кандидата.

Курінний зазначив, що планується проведення триденної акції пікетування основних джерел адмінресурсу – міського управління охорони здоров'я та освіти, а також обласну прокуратуру, яка зобов'язана реагувати на подібні протизаконні дії керівників владних структур.

За словами Курінного, прокуророві Одеської області надіслано звернення, в якому міститься вимога "ретельної перевірки наведених фактів".

Лідер міської організації "Громадський виконком" Андрій Іщенко повідомив, що "упродовж другої половини липня до громадських приймалень, структур, що підтримують Ющенка, у масовому порядку звертаються лікарі та медсестри медичних закладів Одеси зі скаргами на те, що їх змушують ставити підписи на підтримку Януковича, а також збирати підписи за нього".

За словами Іщенка, "багатьом медикам погрожують звільненням із роботи у разі, якщо вони відмовляться збирати підписи. Крім того, людей дезінформують, вказуючи, що можна підписатися лише за один кандидата, а "якщо поставив підпис за Януковича, то й голосувати за нього зобов'язаний, а ми можемо це перевірити". Іщенко наголосив, що "йдеться про масові порушення Закону України "Про вибори президента України", ведеться психологічна атака на людей".

В той же час кіровоградським активістам зі штабу Ющенка вдалося знайти та зняти на відеоплівку групу з 20 молодих осіб (деякі з них, схоже, - неповнолітні), які, використовуючи списки виборців по місту Кіровоград, власноруч заповнювали підписні листи на підтримку кандидата Віктора Януковича та ставили підписи за цих виборців.

Після того, як стало відомо про проведення зйомок, невідомі запропонували представникам "Нашої України" за плівку винагороду в 3 тис. американських доларів, а активістам, що проводили зйомку, щоб уникнути тиску, довелося на три дні виїхати з Кіровограда. Копія цієї плівки була також оприлюднена на прес-конференції.

Як відомо, минулого понеділка керівник штабу Януковича Сергій Тігіпко закликав надавати йому конкретні докази зловживання під час збору підписів за Януковича.

Читайте також:

У Тігіпка є сім ящиків із буквою "Я". І усмішка для "5 каналу". На Омельченка він не розраховував


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування