КУЧМА ЇДЕ НА ОЛІМПІАДУ. ЗА ГРОШІ КІРПИ ЧИ САМСУНГА?

Середа, 28 липня 2004, 18:14
Віце-президент Національного олімпійського комітету Іван Федоренко спростував повідомлення, що 200 українських високопосадовців їдуть на Олімпіаду до Афін за державний кошт.

Федоренко в інтерв'ю Бі-Бі-Сі визнав, що на змагання відбуває багато посадовців, але сказав, що за їхнє перебування на фешенебельному пароплаві "Роттердам" платитимуть комерційні спонсори, які вже виділили на це понад 20 млн. гривень.

Федоренко окрім комерційних спонсорів поїздки, таких як Київстар та Самсунґ, назвав державне підприємство Укрзалізниця та міністерства транспорту й агропромислової політики.

Раніше повідомлялося, що українську олімпійську команду супроводжуватиме ще більша за чисельністю група чиновників.

До групи увійшли президента Національного олімпійського комітету прем'єр-міністр Віктор Янукович, а також президент Кучма та голова Верховної Ради Володимира Литвин з дружинами.

Загалом у списку - 20 представників адміністрації президента, зокрема Віктор Медведчук та Василь Базів, по 20 членів Верховної Ради та Кабміну, серед яких міністр економіки Микола Деркач, міністр транспорту Григорій Кірпа, міністр закордонних справ Костянтин Грищенко, 7 голів облдержадміністрацій, а також голова Верховного суду Василь Маляренко.

Українська служба Бі-Бі-Сі

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування