"Нашоукраїнець" вимагає від Януковича змусити чиновників ходити на роботу

Середа, 28 липня 2004, 18:36
Голова Львівської облради, "нашоукраїнець" Михайло Сендак закликає прем’єра Віктора Януковича змусити чиновників відвідувати сесію облради, щоб розблокувати її роботу.

Про це з посиланням на прес-службу Львівської облради повідомляє інформагенство "Західна інформаційна корпорація".

Як зазначає Сендак у відкритому листі на ім'я Януковича, "вже понад сім місяців депутати Львівської обласної ради не можуть провести сесію Львівської обласної ради через відсутність кворуму".

"Це - небезпечний прецедент в історії місцевого самоврядування України!" – наголошує голова облради, пояснюючи, що область і її найвищий представницький орган місцевого самоврядування "опинились заручниками окремих політичних сил, які ставлять вузькопартійні інтереси та власні амбіції понад інтереси усієї громади".

"Причина непроведення сесій у цьому році полягає в ігноруванні її засідань депутатами групи "Соціальна справедливість" та частиною депутатів групи "Ділова Львівщина". Депутати цих груп - переважно державні службовці, працюють на керівних посадах у центральних органах влади у Києві, в державних установах, підприємствах та організаціях Львівської області", - зазначає Сендак.

Голова облради нагадує, що, "відповідно до закону України Про місцеве самоврядування в Україні "депутат зобов’язаний брати участь у роботі сесій ради...".

Наголошуючи, що обласна рада "піддана жорсткому, незаконному тиску", Сендак наводить слова самого Януковича про те, що "демократія – це, передусім, самоврядування", "у нас повинно панувати верховенство права і закону у всіх напрямках нашого життя".

Звертаючись до Януковича, "як до керівника Кабінету Міністрів України, на якого покладено забезпечення виконання Конституції України та законів України", Сендак просить "докласти усіх зусиль та впливу на депутатів Львівської обласної ради, які є державними службовцями та керівниками державних установ, підприємств та організацій, щодо виконання ними вимог Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні" і "Про статус депутатів місцевих рад" та їх участі у роботі сесій обласної ради".

Як відомо, депутатську групу "Соціальна справедливість" у Львівській обласній раді очолює брат глави президентської адміністрації, перший заступник глави Державної податкової адміністрації Сергій Медведчук. Раніше Медведчук пообіцяв домогтися усунення Сендака з посади голови облради.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News