Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Стратфор" думає, Кучма почав псувати життя президенту Ющенку

Четвер, 29 липня 2004, 11:28
Леонід Кучма впродовж останніх трьох місяців свого правління спробує ще більше посилити зв’язки між Україною і Росією.

Так американські фахівці із компанії "Стратфор" коментують рішення Леоніда Кучми виключити із Військової доктрини України вступ до НАТО та ЄС, повідомляє радіо "Свобода".

"Стратфор" вважає, що Кучма хоче ускладнити намагання прихильників західного вектору розвитку України знову розвернути її у бік Європи та НАТО.

Таким чином він хоче створити труднощі, які можуть постати перед новим президентом, якщо ним буде Віктор Ющенко, зазначає "Стратфор".

Рішення Кучми про викреслення з Військової доктрини вступу до НАТО і ЄС американські аналітики пов’язують із тим, що Євросоюз відмовив Україні у статусі ринкової економіки.

Після саміту НАТО президент Кучма скептично висловився щодо перспектив членства й у Альянсі, також нагадує "Стратфор".

Взагалі, на думку американських експертів, рішення про зміну позиції щодо НАТО в Україні сформувалося відразу після саміту, але його оприлюднення вирішили приурочити до візиту Путіна.

На думку аналітиків компанії "Стратфор", рішення Києва не пов’язане з вимогами обох організацій щодо проведення вільних та чесних президентських виборів, натомість вони пояснюють рішення Києва економічними причинами.

"Усвідомлюючи той факт, що шанс приєднатися хоч би до однієї з цих організацій є малий, Кучма просуватиметься до ближчої співпраці з Росією, сподіваючись, що економічна співпраця з нею поліпшить економічний стан обох держав, і пізніше вони обидві зможуть долучитися до західних організацій", - мовиться у коментарі.

Путін зі свого боку підтримує зміни у позиції України. Під час зустрічі між російськими та українськими бізнесменами він пообіцяв 800 мільйонів доларів інвестицій в українську економіку.

На думку американських аналітиків, Єдиний Економічний Простір, допоможе Україні збудувати власну економіку.

"Якщо ці чотири країни економічно поєднаються, то шанси вступити до ЄС, і можливо, навіть НАТО, будуть більшими", - вважають американські аналітики.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...